Поправките в закона за НСО, с които охраната на Бойко

...
Поправките в закона за НСО, с които охраната на Бойко
Коментари Харесай

Остава охраната на главния прокурор и бившия шеф на парламента

Поправките в закона за НСО, с които защитата на Бойко Борисов, Цвета Караянчева и Иван Гешев пада, бяха блокирани, откакто липса на кворум провали съвещанието на парламентарната комисия за надзор на службите.

В залата на комисията в 11.00 часа се явиха единствено депутатите от "Има подобен народ ", "Демократична България " и от Българска социалистическа партия. Председателят на комисията Светлин Стоянов от („ Има подобен народ”) видя в отсъствието на останалите групи „ отбрана на ползите на някогашният министър председател, на основния прокурор и на президента”.

„ Отмених съвещанието на комисията заради липса на кворум. Не пристигнаха от ГЕРБ, Движение за права и свободи и "Изправи се БГ! Ние идваме ", съобщи Стоянов.

„ Основният мотор да се стигне дотук съм аз. По-скоро в придвижване е коментирал другите”, съобщи в отговор зам.-председателят на "Изправи се. БГ! Ние идваме " Николай Хаджигенов.

Той твърди, че е предизвестил ръководителя за закъснението си. Което се дължало на обстоятелството, че в същия миг е бил на друга комисия. „ Тук няма под вола теле”, акцентира Хаджигенов.

Промените в закона за НСО внезапно лимитират кръга на охранявани лица единствено до тримата огромни – президент, министър председател и ръководител на Народното събрание. С тях без държавна защита остават някогашните министър председатели и ръководители на Народно събрание, основния прокурор, министрите, президентската администрация, първата дама, кмета на София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР