Попитайте кой е най-богатият човек в света и всеки веднага

...
Попитайте кой е най-богатият човек в света и всеки веднага
Коментари Харесай

Коя е Франсоас Бетанкур Майерс - най-богатата жена в света?

Попитайте кой е най-богатият човек в света и всеки незабавно ще се сети за имена като Илон Мъск или Джеф Безос, въпреки и двамата да бяха изпреварени в последно време от французина Най-богатите дами в света обаче не са толкоз известни. На 1 май Франсоас Бетанкур Майерс още веднъж влезе в листата с 10-те най-богати персони на Forbes. Зае позиция № 9 и изпревари Майкъл Блумбърг - създателя на медийната компания Bloomberg. Нетното положение на Майерс сега е 94,4 милиарда $. До 9-ото място всички останали позиции в класацията на Fobres са заети от мъже.

Майерс е внучка на Йожен Шюлер - създателя на най-голямата козметична компания в света L’Oréal. Тя е член на борда на шефовете от 1997 година, както и ръководител на фамилния холдинг. Франсоас се появи за първи път в листата на милиардерите на Forbes през 2018 година, откакто майка ѝ Лилиан Бетанкур умря през септември 2017 година 94-годишната Лилиан бе най-богатата жена в света по това време. След нейната гибел Майерс наследи благосъстоянието ѝ и зае мястото ѝ в класацията.

Въпреки това към момента се знае малко за Майерс. Известно е обаче, че заобикаля медийното внимание.

Изкачването на французойката в листата на Forbes се случва на фона на най-голямата договорка на L’Oréal в историята. Козметичната компания закупи австралийската марка за първокласна козметика Aesop за 2,5 милиарда $. Aesop се причисли към богатото портфолио от марки на L’Oréal, измежду които id Garnier, Maybelline, Lancôme и NYX Cosmetics.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР