Попитан как разчита хода на президента, който избра именно Главчев

...
Попитан как разчита хода на президента, който избра именно Главчев
Коментари Харесай

Борисов: Христо Иванов няма за какво да поема вина, няма да има кабинет само с ДПС след вота

Попитан по какъв начин разчита хода на президента, който избра точно Главчев за претендент за длъжностен министър-председател, макар че Борисов ясно съобщи, че не желае да се показват фрагменти на ГЕРБ, лидерът на партията съобщи: " Казах и тогава, че президентът е виновен човек и няма да хвърли страната в конституционна рецесия. Това е негов избор и ние го одобряваме ".

Бойко Борисов разяснява и, че в последните дни сме чули доста неща, " разнообразни от истината " и се ангажира, че и след изборите не може да става дума за кабинет от " единствено ГЕРБ и Движение за права и свободи ". 

" В мероприятието на сътрудниците от Политическа партия чухме какви ли не неприятни неща за нас, само че в това време отново сме щели да си приказваме след изборите ". Бих ги посъветвал да гледат постановката " Език мой, зложелател мой " през двата идни месеца, тъй като в случай че продължат по същия метод, просто няма да си приказваме. В същото време да кажа на платените представители, които приказват от името на ГЕРБ и Движение за права и свободи - и 150 депутати да имаме дружно, държавно управление няма да има след изборите сред единствено тези две партии ". 

Попитан кой е предложил текстовете в Конституцията, касаещи избора на служебното държавно управление, Борисов съобщи: " Имам добра памет за неща, в които съм взел участие. Специално за Конституцията постоянно сте ме чували, че поддържам Христо Иванов и неговите оферти . Така че, аз даже не съм взел участие в диалозите, тъй като това е нещо, което се преподава в университета и за него се учи много години. А и имаме доста положителни конституционалисти, които биха дали своята оценка, с която ние се съобразяваме ". 

На въпрос кой би трябвало да поеме отговорност за измененията, които съгласно специалисти можеха да доведат до патова обстановка и възможна конституционна рецесия, Борисов беше безапелационен: 

" Аз към този миг не виждам нещо, за което Христо Иванов да е отговорен , с цел да понася отговорност.

На въпрос за какво се трансформират закони, с цел да се назначи длъжностен кабинет, той изясни, че не се трансформират, а се доизчиства частта, в която не е уредено дали на шефа на Българска народна банка, заместниците му, на Сметната палата, омбудсмана, в случай че станат служебни министър председатели, им се пази мястото и дали това е в сходство със заеманата служба. " Само това се трансформира през днешния ден, което не виждам да е проблем. Винаги съм вярвал на Христо Иванов, и като правосъден министър ". 

Лидерът на ГЕРБ разяснява и Калин Стоянов, който съгласно него се е справил добре с Шенген и с границата. " От вчерашното известие на Министерство на вътрешните работи, стана ясно кой е назначил дамата на Нотариуса. Калин Стоянов е персонално предопределение на Бойко Рашков като Министерство на вътрешните работи министър. Паметта ми за всички останали е, че имаше доста ясни кардинални решения - и за Украйна, и за енергетиката, и за пенсиите, дружно трите партии внесохме бюджета ". 

Борисов посочи и че очевидно Стоянов се е справил добре със сигурността, тъй като разждаемостта за последните девет месеца се е вдигнала.  

" Най-много ме радва, че в тези девет месеца сме повишили раждаемостта. В това държавно управление нещо доста хубаво сме свършили. Масово през тези девет месеца се е усетила сигурност и се е нараснала раждаемостта ". 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР