Попитан дали България не е воденичен камък в тази ситуация,

...
Попитан дали България не е воденичен камък в тази ситуация,
Коментари Харесай

Австрия вече няма проблем с Румъния в Шенген: Воденичен камък ли е България?

Попитан дали България не е воденичен камък в тази обстановка , той отговори: " Всички страни, в това число Австрия, означиха, че сега Румъния няма проблеми с незаконната миграция. В момента страната ни има доста мощна поддръжка. Що се отнася до казуса с България, той не е общоприет. И за България има поддръжка измежду страните членки във връзка с Шенген. Вярно е, че страната е в по-интензивен разговор с Нидерландия по отношение на редица промени, които би трябвало да направи в правосъдната система в непосредствен интервал. Тази глава е затворена за Румъния от предходната година. В този миг към този момент нямаме проблеми за разискване във връзка с правораздаването или граничния надзор. Всички са съгласни, че покриваме тези критерии. Предстои да забележим какво ще бъде положението на договарянията сред Нидерландия и България в близко бъдеще ".

Според министъра още е рано да се каже дали приемането на България и Румъния в Шенген ще бъде гласувано от Европейския съюз през декември, само че испанското председателство възнамерява да го включи като точка от дневния ред на съвещанието на Съвета по правораздаването и вътрешните работи. " Тази точка ще бъде включена в дневния ред, когато бъде несъмнено, че всички страни членки ще гласоподават. Ще стане ясно, когато наближи декември ", посочи министърът.

Той изясни, че повтарящите се терористични офанзиви и предизвестия в доста европейски градове са предиздвикали няколко страни да вкарат още веднъж граничен надзор , само че това не е за прекъсване на Шенгенското пространство, добавя Българска телеграфна агенция.

" В момента по този начин нареченият Кодекс на шенгенските граници разрешава краткотрайно наново въвеждане на надзор на вътрешните граници поради съображения за сигурност. Досега е имало подобен вътрешен надзор сред няколко страни членки. Наскоро се включиха и други поради терористични закани и незаконни миграционни потоци. Така че не става въпрос за прекъсване на Шенгенското пространство, а за използване на подобен надзор, очакван в Кодекса на шенгенските граници ", съобщи министър Предою.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР