Попитали радио Ереван: Може ли да бъде купен финансов министър?“.

...
Попитали радио Ереван: Може ли да бъде купен финансов министър?“.
Коментари Харесай

Попитали радио Ереван: Може ли да бъде купен финансов министър?

Попитали радио Ереван: „ Може ли да бъде платен финансов министър? “. „ Не. Но може да бъде преоткупен “, - дали отговор от радиото. Което ни подсеща за Закона на Рудин: „ При рецесии, които изискват хората да изберат единствено една от две крайни благоприятни условия, множеството от тях ще изберат по-лошата. “
Какво ще избере финансовият министър Владислав Горанов, с цел да излезе от имотния скандал, в който се оказа? Да остане министър с тежки подозрения на шията или да си тръгне. Талантлив е, няма да остане без работа. А и има преуспели настойници и вдъхновители.

Горанов няма да подаде оставка. Дори да се случи, няма да е негово решение. Животът е потвърдил, че правилният път в никакъв случай не е елементарен, а лесният път постоянно е миниран.

Да забележим обаче по какъв начин стоят нещата с оставките в други страни.

Италианският министър на икономическото развиване Клаудио Скайола подава оставка, откакто бил забъркан от медии в съмнителна договорка с неподвижен парцел. Става дума за непрозрачния метод, по който е платил апартамент в центъра на Рим. Скайола декларира пред публицистите: Не съм направил престъпление, само че подозренията са задоволителни и не мога да не преставам да бъда министър.

***

Чешкият министър председател Станислав Грос подава оставка поради непрозрачна договорка по придобиване на парцел.

***

Президентът на Германия Кристиян Вулф напусна поста поради визити на първокласни хотели и срещи с хора от частния бизнес. Макар че до довеждане докрай на прокурорската инспекция е в действие догатката в непорочност, Вулф е безапелационен, че „ не мога да тежа на поста “.

***

Шведският министър на търговията Мария Борелиус подава оставка поради подозрения, че не е платила налога за лятната си вила.

***

Нейната колежка - културният министър Сесилия Стего Чилос, също подава оставка, тъй като е освободила от лицензионни такси локална телевизия.

***

Министърът на държавната администрация на Естония Яак Ааб хвърля оставка, откакто е хванат зад кормилото с признаци на алкохолно замайване. Минимално превишаване на допустимата норма.

***

Словенският министър Марко Бандели подава оставка, тъй като употребил длъжностен автомобил със сигнализация за по-бързо напредване в градския трафик.

***

Испанският министър на опазването на здравето Кармен Монтон напуща поста, тъй като е уличена, че е плагиатствала за магистърската й тапия.

***

Министърът на промишлеността на Испания Хосе Мануел Сория подава оставка поради хипотетични връзки с офшорна компания.

***

Mиниcтъpът нa иĸoнoмиĸaтa нa Гъpция Димитpиc Πaпaдимитpиy e пoдaл ocтaвĸa caмo няĸoлĸo чaca cлeд ĸaтo cъпpyгaтa мy, зaм.-миниcтъp нa coциaлнaтa coлидapнocт Paния Aнтoнoпyлy нaпycнaла пocтa cи след paзĸpития, чe e пoлyчилa 23 000 eвpo дъpжaвнa cyбcидия зa нaeм нa aпapтaмeнт в Aтинa.

***

Италианският министър на земеделието Нунция ди Джиролонамо подава оставка поради потребление на служебно състояние за облагодетелстване. Щом има подозрения, има и оставка, споделя тя пред публицисти.

***

Министърът на инфраструктурата на Словения Игор Махер подаде оставка след едвам пет дни на работното си място. Повод за напускането му са съмнения за присъединяване в противозаконен градеж на адриатическото крайбрежие.

***

Датският министър на правораздаването Мортен Бьодскоу подава оставка, откакто беше подложен на яростни рецензии, че е излъгал в Народното събрание за аргументите за отсрочване на планувано посещаване на депутати в квартал с неприятна популярност в Копенхаген.

***

Датският министър на стопанската система Бриан Микелсен отишъл в полицията и изискал да бъде санкциониран. Причината е фотография на жител, на която се вижда, че Микелсен е в длъжностен автомобил без колан. Министърът даже декларирал, че е подготвен да подаде оставка, само че до такава степен не се стига.

***

Минору Янагида, японски правосъден министър, подава оставка поради непремерено изявление. Просто декларирал, че работата му не е изключително сложна.

***

Главният прокурор на Германия Харалд Ранге бе отхвърлен изненадващо от поста си, тъй като бе разрешил да стартира следствие на интернет медии.

***

Френският финансов министър Ерве Геймар е отхвърлен поради изявления в медиите, че е злоупотребил с поста си за привилегии. Той наел първокласен апартамент в Париж, само че наемът поела страната, т.е. данъкоплатците. Оставката е реалност единствено три месеца, откакто Геймар поема длъжността.

Списъкът не е цялостен. Изводът е един: Има ли гафове и публични подозрения – заплащат се с оставка. Да не приказваме за прокурорските следствия, правосъдни процеси и произнесени неоправдателни присъди. В доста случаи те са факт.

Горанов няма да напусне, тъй като няма друга длъжност/работа, където би имал толкоз власт, въздействие и благоприятни условия. На процедура опциите му са в рамките на 120 милиарда. Влиянието може да затрие едни и да направи приказно богати други. Възможностите пък са напряко необятни. И да напусне поради скандал с два парцела?! Първо не са единствено два, и второ - всичко е законно.

Школата на кръстника. Онзи от " Берлин ".

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР