Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден

...
Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден
Коментари Харесай

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е допустимо един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

Чатботът отговори, че Етериум е придобил забележителна известност и се е трансформирал във втората по величина криптовалута по пазарна капитализация. Блокчейн технологията на Етериум разрешава основаването на децентрализирани приложения (dApps) и смарт контракти, което е привлякло огромна база от разработчици и консуматори.

Освен това преходът на Етериум към Етериум 2.0, който взема решение проблеми, свързани с мащабируемостта и успеваемостта, би могъл в допълнение да ускори капацитета му.

ChatGPT акцентира, че макар че монетата остава спекулативна, няколко фактора биха могли евентуално да допринесат за това Етериум да надмине Биткойн в бъдеще.

Тези фактори включват засилено приемане на платформата на Етериум, триумфът на Етериум 2.0, регулаторни промени, пазарни трендове и софтуерен прогрес.

Гъвкавостта и полезността на Етериум при поддържането на разнообразни децентрализирани приложения и случаи на приложимост може да изиграе роля за продължаващия му напредък и капацитета му да надмине Биткойн.

Важно е обаче да се означи, че Биткойн има доста преимущество като първата и най-разпознаваема криптовалута. Тя се е утвърдила като средство за предпазване на стойност и цифров актив с лимитирано предложение. Мрежовият резултат на Биткойн и необятното му приемане в крипто пространството му дават постоянна позиция. Въпреки това крипто пазарът е динамичен и пейзажът може да се промени с течение на времето.

Понастоящем пазарната капитализация на Биткойн е към $541 милиарда, а на Етериум – $228 милиарда. Разликата сред размера на търговията също е забележителна. Обемът на транзакциите с ETH за последните 24 часа е към $7 милиарда, до момента в който размерът на търговията с BTC е повече от два пъти по-голям – над $16 милиарда.

Въз основа на отговора от ChatGPT можем да заключим, че изпреварването на Биткойн от страна на Етериум, известно още като “Преобръщането ”, е малко евентуално в обозримо бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР