Попът от 80-те години на миналия век е музикалният жанр,

...
Попът от 80-те години на миналия век е музикалният жанр,
Коментари Харесай

Поп музиката от 80-те години на миналия век намалява тревожността

Попът от 80-те години на предишния век е музикалният род, който най-добре понижава тревогата, откриха турски учени, представени от в. " Daily Mail ".

Този род смъква най-ефикасно кръвното налягане поради позитивната носталгия, а това е индикатор за ниска тревога.

Специалистите от клиниката " Вера " за трансплантации на коса са изследвали връзката сред музиката, напрежението и оплешивяването.

Други жанрове, които смъкват кръвното са попът от 90-те години, когато властваше Кайли Миноуг, и хеви метъла, като на " Black Sabbath ".

Техно музиката, дъбстепът и рокът от 70-те години са с тъкмо противоположния резултат - покачват кръвното налягане, а оттова и тревогата.
Резултатите може да наподобяват странни, само че попът от 80-те години е оптимистичен и празничен, написа Българска телеграфна агенция. Той може да провокира освобождение на ендорфини и серотонин в мозъка, а те усилват възприятието за благополучие и успокоение, изясни доктор Юмер Авланмъс.

Гневната музика, като метъла, може да помогне на слушателите да се оправят с възприятията си и това също ги прави по-щастливи.

За проучването експертите са свързали 1540 доброволци с монитори за кръвно налягане и пулс и са им пускали друга музика от Spotify. Преди това те са ги предиздвикали да създадат логичен проби, с цел да провокират лек стрес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР