Попаднем ли в задръстване съветвам в никакъв случай да не

...
Попаднем ли в задръстване съветвам в никакъв случай да не
Коментари Харесай

Владимир Тодоров: Автошколи крадат от часовете по кормуване

Попаднем ли в запушване поучавам никога да не се подхваща изпреварване в насрещното, тъй като това са доста рискови обстановки и няма да стигнем по-бързо, изпреварвайки няколко коли.

Това сподели пред Euronews Bulgaria ръководителят на Асоциацията на потърпевши при произшествия Владимир Тодоров.

Никой не е станал по-щастлив или по-богат, в случай че се прибере 15 мин по-рано по родните си места. Съветът ми е да не се опитваме да компенсираме забавянето от тапите.

Трябва да се направи оценка на подготовката на младите водачи. Системата на образование не е задоволително добра и създава неподготвени млади водачи. В автошколите съществува извънредно сериозен сив бранш. Повече от половината не приготвят младите водачи по условията и нормативите. Младите водачи би трябвало да имат 31 часа кормуване, само че за жалост, част от автошколите крадат от тези часове, не ги образоват в тъмната част на денонощието, по автомагистрали, в натоварен трафик. Крайният резултат е, че имаме младежи, които вземат книжки, само че не са научени.

Дали са подготвени както би трябвало няма по какъв начин да бъде следено, а това е по този начин, тъй като сивият бранш се опълчва на всички нововъведения, който желае да вкара „ Автомобилна администрация “.

Не инцидентно в другите страни младите водачи имат друг статут - да ръководят коли с по-малка мощ, да са с компаньон за избран интервал от време - в другите страни това е друго. У нас обаче към този момент втора година няма постоянен парламент, който да одобри тези промени. На мнение съм, че в първите 6 месеца би трябвало да има компаньон на младите водачи.

В България дали ще е позволено да се кара със 140 или 130 км/ч по автомагистралите в общи линии няма да се съблюдава, тъй като нямаме построена система за видеоконтрол.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР