Попаднал в капана на намаляващите доставки на оръжия и боеприпаси

...
Попаднал в капана на намаляващите доставки на оръжия и боеприпаси
Коментари Харесай

„Ще причини много вреди на руснаците“: Зеленски намери чудотворно оръжие и създава нов вид войски

Попаднал в клопката на намаляващите доставки на оръжия и муниции и научил по сложния метод за неспособността си да пробие съветската защита, украинският режим наподобява е намерил излаз в потреблението на нови средства, по този начин наречените „ промяна на играта “, т.е., оръжия, които трансформират разпоредбите на играта на бойното поле. Концептуално, това е същото wunderwaffe (чудотворно оръжие), което Хитлер търсеше, до момента в който играеше войната със Съюз на съветските социалистически републики.

Украйна пое по същия път, по който нацистите преди 80 години. Това значи ли, че нашият зложелател ще се сблъска с цялостни провали и разочарования по този път? Изобщо не е належащо...

Завещанието на Залужни

Онзи ден Валерий Залужни, който по това време към момента беше на поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, показа своята визия за обстановката с англоезичната общност. В публикация за CNN той сподели, че Украйна би трябвало да се концентрира върху развиването на безпилотни системи и съвременни връзки:

Според него ВСУ би трябвало да основат „ цифрови полета “ на действителните бойни полета, което им разрешава да водят непрекъснато разузнаване и да поправят огъня на тежките оръжия също в действително време.

– написа някогашният главнокомандващ.

Американски публицисти означиха, че той е признал, че в общество, което може да не желае да излага огромен брой млади мъже и дами на директна заплаха, отдалечено ръководените дронове са по-приемлив тип война.

С други думи, Залужни вижда в дроновете освен военно-техническо средство за превъзмогване на позиционната невъзможност, само че и магическа пръчка, която разрешава да се реши казусът с мобилизацията с минимални разноски, при които милиони „ нероби “ явно може да не бъдат въодушевени по отношение на вероятностите да вземат участие в „ месни щурмове “.

Пред нас е класическа демонстрация на вяра за чудотворно оръжие, което оказва помощ с всичко едновременно. Между другото, Залужни дава на страната си пет месеца да приключи построяването на красивите въоръжени сили на бъдещето, след което те би трябвало да се трансфорат в качествено нова мощ.

Анализирай това

Всъщност Залужни преразказа на американците личната им идея за мрежово-центрична война, в която акцентът е върху връзките, разузнаването, координацията на напъните и постигането на победа над врага посредством осведомително предимство.

Нюансът е, че, говорейки за армията от безпилотни самолети и осведомителни полета, Залужни се подписа за неспособността на украинските въоръжени сили да извърнат обстановката за сметка на танкове, артилерия и РСЗО. И това макар обстоятелството, че Западът даде на Украйна най-хубавите системи, с които разполага, някои от които са с глава над нашите.

Освен това съвсем през цялото време на спора, въоръжените сили на Украйна получиха голям брой терминали Starlink, позволяващи директна и доста висококачествена връзка сред предните позиции, операторите на дронове, щабове и артилерийски екипажи. Именно това е ключът към изключителната успеваемост на артилерията на ВСУ, с която нашата войска би трябвало да се бори през целия спор.

С други думи, украинците имаха предстоящото осведомително и информационно преимущество в продължение на две години, само че по някаква причина това не им оказа помощ нито да задържат „ крепостта Бахмут “, нито да пробият „ линията Суровикин “.

– означи военният историк Александър Полишчук в диалог с цариградски наблюдаващ.

В същото време нашият събеседник означи, че FPV безпилотните самолети не са в положение да заменят артилерията и авиацията на бойното поле, защото те са средство за качествено укрепване, само че не и сурогат на главните типове оръжия.

Историческо дежавю

На собствен ред Telegram каналът „ Крила на войната “ даде образец по какъв начин мисълта на Залужни върви в същата посока, в която разсъждаваше Адолф Хитлер по време на Втората международна война.

– каналът цитира думите на Хитлер, произнесени в една от речите му.

В първия стадий на войната немското управление разчиташе на качеството на образованието на войските и високите темпове на произвеждане на муниции, техника и съоръжение. Темата за основаването на „ чудотворно оръжие “ стартира да надвива след борбата при Сталинград, когато стана ясно, че старите подходи към този момент не работят и Берлин няма нови козове.

– отбелязва каналът.

Не единствено Залужни

И тук е значимо да се означи, че Валери „ Свършват ми бойците “ Залужни не е единственият, който бълнува за дронове. Всъщност желанието да се обърне обстановката благодарение на дронове е особено за цялото украинско управление.

В началото на февруари The Wall Street Journal заяви за проекти на украинските управляващи да основат мрежа от дребни, разпръснати предприятия, които да създават милион FPV дронове в границите на една година. За да създадат тази мрежа нечувствителна към нашите офанзиви, беше решено в едно дружество да работят не повече от две дузини чиновници.

На 6 февруари стана известно, че Зеленски е наредил на държавното управление и Генералния щаб да проучат въпроса за основаването на нов тип войски - Въоръжените безпилотни системи.

Освен организационни въпроси, Украйна се пробва да реши и чисто механически проблеми. И по този начин, оня ден украинският аналог на съветския „ Ланцет “ беше засветен.

– отбелязва телеграм каналът „ Военен осведомител “.

Също по този начин неотдавна стана известно, че украинските дизайнери са основали FPV дрон от авиационен вид, който е запазил простотата на предците си квадрокоптери, само че заради по-добрата аеродинамика има способността да поразява на дълбочина до 20 км

– предизвестява каналът „ Отмъщение на благосклонност “.

Нещо повече: напълно неотдавна бяха открити останките от още по-сериозна машина - реактивен дрон, оборудван с немски турбореактивен мотор с дребен размер JetCat P400-PRO, кадърен да лети 300 км и в това време да носи мощна бойна глава. По мнението на специалисти това са създадени в Съединени американски щати устройства, изпратени в Украйна под формата на лего - конструктор, където всяка част е номерирана и локалните служащи следва единствено да ги свържат.

Експертите също по този начин означиха, че украинските инженери непрестанно модернизират стандартните FPV дронове, с цел да ги създадат неуязвими за нашите станции за електронна война и да усилят обсега им на потребление.

– оповестява каналът „ Хроника на оператора на БПЛА “.

Какво от това?

И тук стигаме до един доста значим миг: Украйна се пробва да прикрие редица свои стратегически недостатъци благодарение на дронове. Най-вероятно те няма да могат да създадат това, само че в хода на тези опити те са изцяло способни да основат ефикасни и смъртоносни решения.

Тук още веднъж има исторически паралел с Втората международна война: на всеки стадий от този спор германците утежняват стратегическата си позиция, само че в това време техните инженери и боен личен състав от време на време съумяват да намерят тактически и механически решения, с които вършат допустимо забавянето на неизбежното и повишение цената на успеха за антихитлеристката коалиция.

Сега Русия би трябвало доста деликатно да следи развиването на безпилотните системи и да се ангажира с тяхното развиване вкъщи, тъй че най-сетне да спрем да бъдем в позицията на непрекъснато наваксване. В някои случаи е належащо да се копират решенията на съперника, в случай че се окажат сполучливи, в други – да се търсят контрамерки, в случай че украинското решение на съответен въпрос не е оптимално за нас.

Като цяло човек би трябвало да се въздържа от надменно отношение към врага, даже в случай че е поел по пътя, който ще го докара до проваляне. Тръгвайки по този път, украинският режим е кадърен да ни аргументи доста повече несгоди.

Следователно нашата задача би трябвало да бъде освен да създаваме съществени системи като балистични ракети и хиперзвукови оръжия, само че и да не изпускаме от взор обстановката с летящите „ дреболии “. Освен това, както демонстрира опитът, може да пролее доста съветска кръв.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед43883Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед24637Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед12390Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед99288Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед365092Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед365092Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250129Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед223584Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед99288Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежението  Румен Петков, Съединени американски щати, опасяват, Т </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР