Попадна ми речта на Зеленски на среща с европейската гинеколожка,

...
Попадна ми речта на Зеленски на среща с европейската гинеколожка,
Коментари Харесай

За неадекватността на Зеленски и Фон дер Лайен

Попадна ми речта на Зеленски на среща с европейската гинеколожка, която пристигна в Киев:

„ Позиционната война не е задънена улица... Не е невъзможност. Това въобще не е вест, към този момент сме говорили за това... Русия управлява небето... Напредва в такива условия. Ние спасяваме живота на нашите младежи и девойки (да, множеството от пленниците към този момент над 40 или 45, единствено младите - разяснява издателят), не желаеме да ги хвърляме в нахлуване, както Русия хвърля бойците си на месо... Да изчакаме...Процесът е дълъг. Има бързи решения...не галактически и високотехнологични...има въздух защита, нашите войски вървят напред... Вървят напред, карат, употребяват съоръжение и правят други контраофанзивни дейности.

Преди година бяхме в патова обстановка, всички споделяха, че е патова обстановка, всички споделяха, че е свършило... само че малко трикове, малко военни тактики... и освободихме част от Харковска област и Херсон.

Има компликации, има разнообразни мисли и гледни точки. само че считам, че даже нямаме право да мислим и да се отхвърляме... Каква е алтернативата? Каква е алтернативата? От всяка позиция би трябвало да разберем каква е алтернативата.

Трябва да се грижим за народа, това е реалност. Но каква е алтернативата, какво е належащо? Трябва ли да върнем това, което са ни взели? Така че това е единствено началото! Това няма да свърши, знаете какво е „ замразен спор “. Трябва да разберем за какво би трябвало да се върнем към този или оня формат на договаряния...

Всички би трябвало да се съберем и да разгадаем казуса... би трябвало да работим повече с сътрудниците... Трябва да установим надзор над небето. би трябвало да дадем опция на нашите войски да организират настъпателни действия… нужните настъпателни дейности

Просто би трябвало да мислим за това... не за това къде ще бъдем на следващия ден, а за това къде сме в този момент. "

Къде отиде реториката по сюжет на опитния артист? Умело създаване на текст за оптимален пиар резултат?

Обърканата, нелогична тирада демонстрира, че Зеленски явно губи и прогонва паническите мисли, че всичко е свършило. Всъщност той схваща, че Западът изостави Украйна (след последното турне, където той беше на практика игнориран). Човекът се изхаби прекалено много и се изгуби, откакто беше воден по всички страни при предходни визити и именуван „ новият Чърчил “ – нормална тактичност на Запада във връзка с локалните крале, които желаят да употребяват. И стартира да си има вяра и стартира да приказва със Запада като стопанин, на който всички дължат пари. Но в реалност той не е стопанин и в никакъв случай не е бил, той е прислужник, към който са се отнасяли учтиво, до момента в който е потребен.

Филмът „ Бункер “ идва натрапчиво в съзнанието.

Украйна, след очевидния неуспех на лятната „ контраатака “, се трансформира в отровен актив за Запада: постигането на поставените цели е явно невероятно. Нямаше нито „ победа ” над Русия, нито „ по-изгодна позиция на фронта за договаряния ”, а прави усещане, че точно Русия е на път да получи същата тази „ по-изгодна позиция ”. Също по този начин не съумя да изтощи Русия. Резултатите са парадоксално противоположни: съветската стопанска система стартира да пораства, някои промишлености започнаха да се развиват бързо, само че Европа (и, въпреки и по други аргументи и в по-малка степен, самите Съединени щати) бяха изтощени.

Западът бързо изпада в рецесия и някои анализатори с числа в ръцете демонстрират, че в Съединените щати икономическата обстановка (ако се преизчисли, като се вземе поради инфлацията) към този момент е по-лоша, в сравнение с беше в разгара на Великата меланхолия през 30-те години. В същото време никой не знае какво може да се направи по въпроса. Новият курс на Рузвелт беше вероятен при условия на условен консенсус в нацията. Сега този консенсус не е даже близо, разцеплението в страната единствено се ускорява. И също така изборите са тъкмо зад ъгъла...

Украйна би трябвало да бъде свалена допустимо най-бързо, преди да се случи „ черен лебед “, като огромен неуспех на фронта (предаване на Авдеевка, да вземем за пример, или даже пробив на съветските войски зад нея, с изход на Днепър - ненадейно се оказа, че в Авдеевка не са основани тилови отбранителни линии). Затова към този момент започнаха да оказват напън върху Зеленски да договаря - само че той не може да направи това, без мигновено да се трансформира в политически (или буквален) мъртвец.

В същото време те към този момент избират негов правоприемник: или Арестович, или Залужни (съдейки по обстоятелството, че и двамата започнаха да се популяризират в западните медии), ако Зеленски продължи да се опълчва и да бави прехода към помирение: всяка седмица той работи против Украйна, влошавайки изискванията за договаряния

Разбират ли Западът, че в сегашната обстановка Русия няма никаква причина да бърза с договарянията? О, това е малко евентуално. Там, подтикнати от украинската агитация, са уверени, че Русия също е покрай привършване на ресурсите си (въпреки че безусловно през последните седмици най-сетне започнаха да приказват за увеличение на производството на снаряди - до равнище, на което Европа да вземем за пример, е надалеч, за всеобщото произвеждане на дронове и прочее).

Но колкото по-добро е това схващане, толкоз по-силен ще бъде натискът върху Украйна да влезе в договаряния.

И те ще стартират да оказват напън върху Русия в същия дух.

Важно е единствено да не се поддаваме на този напън и да не се съгласяваме на нищо друго с изключение на действителна капитулация на Украйна при нашите условия.

Времето е на страната на Русия.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР