Попадането на лица от България и публикуването на снимките и

...
Попадането на лица от България и публикуването на снимките и
Коментари Харесай

Шефът на украинското разузнаване: Включването на българи в Миротворец не води до никакви юридически последствия

Попадането на лица от България и публикуването на фотосите и имената им в уеб страницата " Миротворец " не води до никакви юридически последици. Това съобщи в изявление за БТВ Кирило Буданов, началник на украинското Главно разследващо ръководство.

Попитан кой стои зад уеб страницата " Миротворец " и за какво има имена и фотоси на българи там, шефът на украинското разузнаване отвръща: " Попадането в него на разположение или група лица, както се случва, не води до никакви юридически последици. Това е безусловно частна самодейност, която коментира визията на избрана група хора по отношение на активността на други хора, по отношение на това по какъв начин те по отношение на субективната си преценка, възприемат активността им - като ущърб на Украйна или изявленията им са в ущърб на Украйна ".

Буданов разяснява и контраофанзивата на Киев: " Трудно, няма да укривам, само че това е изцяло разбираемо, тъй като Русия за това време построи стационарни, изцяло оборудвани, залети с бетон пунктове за защита. Най-важното е, че настъплението не стопира, а продължава ".

Той не знае тъкмо какъв брой българи в Украйна са взели участие на тяхна страна във войната и какъв брой от тях са жертвали живота си. " За страдание, не знам точния отговор и това ще бъде мъчно да се пресметне, тъй като ние имаме доста етнически българи. Колко от тези хора са починали или са тежко ранени може да се пресметне едвам след края на войната. Но няма потребност да диря надалеч, тъй като дамата на заместника ми е етническа българка, да вземем за пример. Има доста хора с друг етнически генезис и ще бъде мъчно да се пресметне ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР