Попадали ли сте в разговор, който е напълно скучен и

...
Попадали ли сте в разговор, който е напълно скучен и
Коментари Харесай

9 странни неща, които не знаете за виното

Попадали ли сте в диалог, който е изцяло отегчителен и неправилен? Такъв, от който се чудите по какъв начин да се измъкнете или желаете да измислите по-забавна тематика? Ако да, то диалозите за вино постоянно са били забавни и занимателни. Но какво да говорите за виното? Ето някои странни неща, които ще разнообразят всеки диалог и ще го създадат по-забавен.
1. Не всички виновност са вегански. Някои минават през развой на пречистване, който употребява странични скотски артикули като желатин.
2. Италия разполага с безвъзмезден 24-часов шадраван за вино. Да, той е същински, работи и е по-добре да резервирате още през днешния ден своите билети.
3. " Пиенето за здраве " стартира в антична Гърция. Идеята е, че домакинът отпива първата чаша вино, с цел да покаже на гостите си, че не ги отравя.
4. Тортирането почнало в античния Рим . Тогава римляните пускали парче изгорял самун във всяка чаша, с цел да омекотят несъразмерната киселинност.
5. Най-старата бутилка в света е в действителност доста остаряла. По-конкретно, тя датира от 325 година и е изложена в музей в Спейер, Германия.
6. Кодексът на Хамураби (1800 г.) има закон за виното. Измамни продавачи на вино трябвало да бъдат осъдени посредством удавяне в реката.
7. Жените са по-добри дегустатори на вино. Тъй като дегустацията на вино има толкоз доста общо с миризмата, а дамите (особено тези в репродуктивна възраст) имат по-добро чувство за аромат, в сравнение с мъжете.
8. Не всички виновност се усъвършенстват с възрастта. Всъщност 90 % от виновността би трябвало да се употребяват в границите на една година от производството.
9. Енофобията (страхът от виното) е същинска болест. За благополучие, няма доста заболели от нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР