Поп певицата направи хомофобско изявление в интервю за YouTube проекта

...
Поп певицата направи хомофобско изявление в интервю за YouTube проекта
Коментари Харесай

Защо „Евровизия” позволи на хомофоб да е част от национално жури?

Поп певицата направи хомофобско изказване в изявление за YouTube плана „ Время “. Федишин твърди, че „ половите малцинства унищожават живота им и ще бъдат виновни за това пред Бог “.

Отговаряйки на въпроса на водещия по какъв начин се е съгласила да оцени „ Евровизия” с такава безапелационна и последна позиция, певицата сподели: „ Абстрахирах се от това. Въпреки обстоятелството, че ЛГБТ общността е огромен грях за мен, аз не го разбирам, само че аз не съдя тези хора, тъй като това е техният живот и те сами го унищожават. Ако им харесва по този начин... Всички ще отговаряме пред Бог ". В същото време Ирина Федишин назова „ духовна персона ".

Но за какво изобщо някой би трябвало да се „ абстрахира” от сексуалността на даден човек, който бива оценен за певческите си умения? Не е ли грях, когато съдиш другите?

Певицата дефинира себе си като „ нравствен човек”. При над 7 милиарда души, най-вероятно има и над 7 милиарда избрания що е то да си „ нравствен човек”. Но сигурно е ясно какво е да не си „ духовен” - да определяш кой е виновник и кой не.

Хомофоби и „ духовни съдници” постоянно ще има, въпросът е за какво съревнование, сплотяващо хиляди от разнообразни страни, култури, с разнообразни полови желания, разрешава открит хомофоб да е част от национално жури?

А и по кое време „ Евровизия” ще бъде в действителност единствено и само песенен конкурс…

Припомняме Ви, че Украйна завоюва 66-тото издание на песенния конкурс „ Евровизия “, който се организира в Торино, Италия. С приливна вълна на поддръжка от европейската общност (631 точки) „ Стефания “ на Оркестър Калуш приключи преди всичко.

Вотът на националните журита от шест страни в „ Евровизия “ беше анулиран. Това оповестиха от Европейски съюз за радио и телевизия (EBU). Гласуването е било сметнато за „ подозрително” от уредниците и е било сменено от „ систематизиран избор “. Анулирани са резултатите на Азербайджан, Грузия, Черна гора, Полша, Румъния и Сан Марино.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР