Поп певецът Дамян Попов промотира ново парче, което е дует

...
Поп певецът Дамян Попов промотира ново парче, което е дует
Коментари Харесай

Дамян Попов: Не Обръщам Внимание На Новите Певци, Идват И Си Отиват

Поп артистът Дамян Попов промотира ново парче, което е дует с Жана Бергендорф. “Едно” се появи в средата на април и към този момент се върти из музикалните малките екрани и радиа, както и в нощните клубове. Защо дуетът е със скандалната Жана и какво стимулира Дамян да пътува из далечни екзотични дестинации, питаме изпълнителя.
Как се спря на Жана Бергендорф и твоя ли беше самодейността за дуета?
Да, постоянно съм се кефил на нещата, които е правила и искахме доста от дълго време да създадем нещо дружно, само че не можехме да намерим ария, която да ни събере. Когато й пуснах демото на “Едно”, тя се влюби в песента от първо слушане. Направихме нещо готино, песента към този момент е измежду най-излъчваните БГ части в музикалния ефир.

Защо залагаш единствено на дуети? Притесняваш ли се да пуснеш независимо парче?
Много пъти съм споделял, че желая да направя албум и концерт, в който да доминират дуетите. Вече създадохме доста такива със Светла Иванова, Миа, Дивна, Анелия.. Сега и Жана Бергендорф. В международен мащаб се вижда, че доста актьори се сплотяват, работят дружно. Супер крепко е да споделиш музиката с някой, с който трептите на една вълна. Работя и по независими части, даже имам 2 подготвени, нямам терзания да пусна солов план, а и последните години имам доста такива “Делено на две”, “Не вдигай” даже и шлагера “Твоето момче” е подобен вид план, просто си има посетител вокал.


 Забелязваш ли смяна в българската музика? Фолкът се отделя от поп музиката и се завръща в чалгата? Това ще повлияе ли на поп реализатори като теб?
Не виждам по какъв начин протичащото се в по този начин наречения лек род може да повлияе на мен. Поп фолкът постоянно е имал разнообразни нюанси… Някой части са по близо до поп-а, други до балканската музика, по този начин или другояче мен това доста не ме вълнува. Аз виждам да върша музика, която мен ме въодушевява и развива. Всеки идващ план се старая да е по-добър.. Мастерирахме дуета с Жана в Ню Йорк, желаех саунда да бъде оптимално “про”, клипът наподобява повече от добре. Това са значимите неща за мен. След мощни планове като “Твоето момче”, “Копакабана ” желаех да продължа да качвам равнището.
-Малкият БГ пазар се запълни от доста нови млади реализатори. Виждаш ли в тях опасност и могат ли да те изместят?
Много артисти през последните години се появяват и изчезват. Не им обръщам особено внимание. Гледам си моя филм и сбъдвам мечтите си стъпка по стъпка.
 Напоследък прекарваш много време из екзотични дестинации. Как успяваш да си го позволиш?
Не мисля, че е толкоз постоянно. Позволявам си 1-2 пъти годишно да пътувам до някоя по-далечна дестинация. Честно казано откогато се реалокирах в София, не съм спирал да работя. Непрекъснато в клубове, пиано барове… За мен един музикант би трябвало да работи крепко, с цел да се случват нещата. Знаеш ли по какъв начин се назовава артист, който си седи у дома? Чикиджия! Не съм го споделил аз, а Фънки. И е прав!
-В предаването “Мармалад” Жана Бергендорф сподели извънредно ниска обща просвета, признавайки, че не познава съществени политически фигури като Елена Йончева. Ти обаче не се изложи. Имаш ли пристрастеност към политиката  и имаш ли проекти да скочиш в нея, както направиха доста твои сътрудници?
Не мисля, че Жана е показала ниска култура. Има много хора в България, които за съжаление не се вълнуват въобще от политика. Има и такива, които са разочаровани от така наречената политическа класа…  От друга страна, в случай че погледнем към международния шоубизнес, няма как да не отбележим, че артистите винаги показват и отстояват своята гражданска позиция, своите политически убеждения. Няма как да изискваш, ако грам не те вълнуват проблемите, било то обществени или политически, на обществото ни. Колкото до мен… Аз съм се отдал напълно на музиката и не се чувствам готов за една такава крачка, но се радвам на колеги като Евгени Будинов, Йоана Драгнева, които вече го направиха.
Интервю на Secret.bg
ДАМЯН ПОПОВ СИ ПРИСАДИЛ КОСА ЗАРАДИ КРЕВАТНА СУША

Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР