Понякога забравяме колко мръсна е тази индустрия. Това заяви президентът

...
Понякога забравяме колко мръсна е тази индустрия. Това заяви президентът
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА в разговор за мръсния футбол и популисткото говорене в Европа

Понякога забравяме какъв брой мръсна е тази промишленост ". Това съобщи президентът на УЕФА Александър Чеферин пред " Ню Йорк таймс " в в миг, в който европейският футбол е на кръстопът.

Само през предходната седмица ръководената от словенеца организация трябваше да се бори с офанзиви от три фронта. От една страна, са проектите за фрапантни промени в европейските клубни шампионати, свързвани със подмолни игри и облагодетелстване на водещите клубове и шампионати. От друга, УЕФА трябваше да дава отговор за метода, по който избира градовете домакини на финалите в евротурнирите след недоволството против финала на Лига Европа в Баку.

Третата основна тематика се оказа следствието на британския първенец " Манчестър сити ", което може да докара до изваждането му от Шампионската лига.

Въпросите за бъдещето на евротурнирите и догатките за подмолни игри накараха Чеферин да приказва за популизъм. Той насочи думите си към президента на испанската Ла Лига Хавиер Тебас, който постоянно подлага на критика предстоящите промени.

" Вижте, единият метод е да се крещи: " Богатите ще вземат всичко ". И това е типично политическо кряскане в европейската политика. Той (Тебас) е гръмък. Мисля, че това е част от тактиката му да се държи по този начин. Но не мисля, че е доста продуктивно ", сподели Чеферин. По думите му нито Тебас, нито някой различен е предложил опция.

 Словенецът съобщи в петък, че е чул мнението на всички членове на УЕФА и то ще бъде взето поради при определянето на бъдещето на евротурнирите
© LAP.bg

Словенецът съобщи в петък, че е чул мнението на всички членове на УЕФА и то ще бъде взето поради при определянето на бъдещето на евротурнирите

Словенецът добави, че към момента нищо не е решено дефинитивно. В петък той съобщи, че мачовете от евротурнирите би трябвало да останат през седмицата, а само финалът в Шампионската лига да е през уикенда.

" Имаше доста разнообразни отзиви и ще ги вземем поради при обмислянето на тематиката ", съобщи президентът на УЕФА, представен от уеб страницата на организацията, след съвещанието в Будапеща, на което бяха обсъждани концепциите за бъдещето на евротурнирите след 2024 година

Чеферин се отбрани и по тематиката с нападките, свързани с близостта си с президента на " Ювентус " Андреа Аниели, който е измежду водещите фигури в договарянията за видоизменение на Шампионската лига. Президентът на УЕФА дефинира като " нелогични и глупави " непрекъснатите клюки, че се облагодетелства от другарството си с Аниели.

" Единият ден е Аниели, който може да въздейства върху всичко поради персоналното ми другарство с него. На другия ден е ПСЖ, тъй като те купуват правата ни. След това на третия ден оказваме помощ единствено на " Реал " (Мадрид) и по тази причина те са били четири пъти на край ", съобщи той.

Чеферин отхвърли догатките, че УЕФА би икономисала наказване против някой от огромните клубове, без значение дали е " Сити " или ПСЖ, чийто президент Насер ел-Хелайфи е в изпълнителния комитет на УЕФА и в това време управлява компанията beIN Sports, която е сътрудник на УЕФА при излъчването на мачове от евротурнирите.

" Ако действаш по верния метод, не се продаваш. Ако не си забъркан в никакви странни бизнеси, в случай че не си подкупен, тогава вървиш право напред и си почтен с всички ", добави словенецът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР