Понякога, за да постигнеш успех и да натрупаш богатство е

...
Понякога, за да постигнеш успех и да натрупаш богатство е
Коментари Харесай

Да станеш милиардер, като продаваш косметични маски за лице за $3: историята на един бивш фармацевт

Понякога, с цел да постигнеш триумф и да натрупаш благосъстояние е нужно само малко усет и шанс. Може да се каже, че това важи за Джан Лигуо, който e създателят на китайската марка за грижа за кожата Fuerjia. Той се причисли към листата на милиардерите в международен мащаб, откакто записва компанията си в софтуерния център на страната Шенжен.

Забавящият се напредък в Китай и ожесточената конкуренция обаче към този момент хвърлят сянка върху компания, която е построила триумфа си, продавайки маски за лице единствено за 3 $.

Според оценки на Forbes 59-годишният Джан натрупа положение от 2,8 милиарда $ въз основата на 84% собствеността си в компанията Fuerjia. Тя събра 2,2 милиарда юана (306 милиона долара) при първично обществено предложение на фондовата борса в Шенжен. Акциите на Fuerjia скочиха до 44% в деня на дебюта си, само че по-късно паднаха с 15%. Значителното акционерно присъединяване към момента е задоволително, с цел да даде на Джан благосъстояние от няколко милиарда $.

Как Джан започва бизнеса?

Милиардерът беше един от първите, които видяха опция в тогавашния зараждащ се пазар за артикули за грижа за кожата, съгласно известия в локалните медии. Джан работи като фармацевт в локална болница в Хейлундзян, провинция в далечния североизток, която е известна с производството на ориз. По-късно той работи за държавната фармацевтична компания Hapharm Group, която също е със седалище в Харбин, само че през 1996 година взема решение да се занимае със свое начинание.

Първоначално той продава медицински препарати за разнообразни инфекции и за облекчение на признаците на болести като мозъчен кръвоизлив, само че през 2012 година взема решение да премине към артикули за грижа за кожата, откакто видя бързо възходяща потребност от артикули с по-добро качество. Той пуска първата маска за лице на компанията две години по-късно, рекламирайки като положително средство за навлажняване и съдействие за ускорение на процеса на укрепване на кожата.

Едновременно с това Джан прави и огромна дистрибуторска мрежа, с цел да продава маските си, които се оферират даже в частни лечебни заведения в Китай. Има и лични магазини посредством онлайн канали.

Благодарение на продажбите на дребно на маските за лице, които се продават на дребно за към 3 $ на брой, Fuerjia генерира 246 милиона $ продажби предходната година, а чистата облага възлиза на 118 милиона $. През 2021 година Джан пуска нова линия за грижа за кожата Huihuxi.

Не всичко върви безпрепятствено, несъмнено. Според изследователската компания iiMedia Research промишлеността на естетичната медицина е подложена на непоколебим надзор от страна на регулаторите и управляващите към този момент са подхванали строги ограничения против рекламите, които считат, че карат хората да се тревожат за външния си тип.

Fuerjia има и голяма конкуренция от марки, което компанията дефинира като главен рисков фактор в проспекта си. Компанията също уточни и опцията за нови регулаторни рамки по повод производството и качеството, което може да докара до по-високи разноски за произвеждане.

За първото полугодие Fuerjia предвижда 122,5 милиона доходи и ритъм на напредък до 7,7% по отношение на същия интервал на предходната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР