Понякога в руската политика се натрупват прекалено много съвпадения, за

...
Понякога в руската политика се натрупват прекалено много съвпадения, за
Коментари Харесай

Циркът в Русия: Гей, порно актриса и негър за президент

Понякога в съветската политика се натрупват прекомерно доста съвпадения, с цел да са инцидентни.

ВИЖТЕ - ПОРНО ЗВЕЗДА, КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ

Това с цялостна мощ важи за поредицата от неуместни кандидатури за президентския пост на Русия.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА КРАСИВАТА ЕКАТЕРИНА ГАРДОН В ГАЛЕРИЯТА

Докато Владимир Путин към този момент даже не е оповестил, че ще се кандидатира за рекордния четвърти мандат на изборите следващата година, заваляха оферти от „ нови” лица.

Путин: Не съм решил дали ще се кандидатирам за президент

Навални сподели загадка вила на Путин

Човекът, който желае да смъкна Путин

Всичко стартира с журналистката и риалити звезда Ксения Собчак, която разгласи кандидатурата си за най-високия пост в Руската федерация от кухнята си.

Тя съобщи, че е срещу всички, само че явно се цели в гласовете на опозицията. Ксения даже взе участие в митинги срещу ръководството на Путин.

Последва я Екатерина Гардон – също публицист, само че и деятел за правата на дамите.

В конкуренцията през днешния ден се включи Елена Беркова – известна порно звезда в Русия, която насочи предизборното си обръщение, облечена в черно еротично долни дрехи .

Към плеядата от облици по-рано се причисли и тъмнокожия Самсон Шоладеми – блогър, публицист и предприемач, роден в Москва, с африкански корени.

Сега в съветските обществени мрежи се спекулира, че идващият участник в това ново риалити шоу на Кремъл би трябвало да е гей.

В тези кандидатури няма нищо неприятно, както показва и самата Собчак - всеки в Русия има правото да се кандидатира за президент. Между другото тя персонално се познава с Путин от дребна, като нейният татко е бил директен шеф в качеството си на кмет на Санкт Петербург на настоящия държавен глава през 90-те години на предишния век.

Самият Путин ускори напрежението, като неколкократно съобщи през тази година, че към момента не е решил дали да се кандидатира за президент още веднъж.

Само че никое от тези нови лица няма какъвто и да е действителен късмет да завоюва изборите в Русия. По същия метод стоят нещата и със „ старите” лица - водачът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски, водачът на „ Справедлива Русия” Сергей Миронов и водачът на „ Яблоко” Григорий Явлински.

Всъщност казусът за Путин или даже за посочен от него правоприемник, не е дали, а по какъв начин ще завоюва изборите за президент следващата година.

От една страна комбинацията от остарели и значително компрометирани политици и нови, само че като цяло неуместни претенденти, утвърждава в публичното схващане концепцията, че настоящето ръководство на Русия няма действителна опция.

За това способства и фактът, че на единствения в действителност опозиционен претендент със сериозна поддръжка - Алексей Навални, евентуално ще бъде отказано да взе участие в предизборната конкуренция. В началото на октомври той беше вкаран в пандиза за 20 дни поради апели за неразрешени митинги. А управляващите непрекъснато отхвърлят позволения за негови предизборни изяви.

Тук изобщо не става дума дали Навални може да завоюва изборите – това е прекомерно малко евентуално, а дали поддръжката за него би посочила съществуване на сериозна съпротива и неодобрение от властта. Ето за какво гласът му е заглушаван по всевъзможен вероятен метод.

В тази връзка пък „ шоу” претендентите би трябвало да съберат част от протестния избор, следвайки правилото - „ разделяй и владей”.

В същото време те имат и друга значима функционалност. Путин освен би трябвало да завоюва, той би трябвало да покаже на света, че Русия е свободна и демократична – по съветски, страна.

Ето за какво не би било учудващо след Гардон, чието обръщение е в отбрана на правата на дамите, на сцената да излезе и бранител на правата на хомосексуалната общественост. Порно актрисата Беркова приключва картината, показвайки, че на съветските президентски избори няма никаква държавна цензура.

Освен всичко останало шоуто би трябвало да накара повече руснаци да гласоподават. Избирателната интензивност също е проблем за Путин. Той би трябвало да завоюва безапелационно, само че не по руски с поддръжка от над 90%. А при изискване, че на сцената са единствено остарели лица и президентът, има заплаха до урните да отидат най-много неговите поддръжници.

Въобще задачата за идващите президентски избори е една от най-сложните в политическата кариера на Владимир Путин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР