Понякога трябва да се освободите от старите окови, за да

...
Понякога трябва да се освободите от старите окови, за да
Коментари Харесай

Намерете мъжество да си отидете, когато вече нищо не ви задържа

 жена-сред-вода

Понякога би трябвало да се освободите от старите окови, с цел да бъдете почтени със себе си. За да бъдете щастливи.

Паулу Коельо е написал: в случай че имаш храброст да кажеш „ довиждане “, животът ще те възнагради с ново здравей “.

Тези думи не ми излизаха от главата, когато размишлявах за своя живот и усещах в себе си голяма пустош. Толкова дълго ми беше болно, че ми изглеждаше, че към този момент в никакъв случай няма да видя светлина в края на този безконечен тунел.

С някакво маниакално твърдоглавие се държах за човек, който ме правеше нещастна и беше доста отровен. Но имах вяра, че ще съумея да го трансформира, че нашата обич ще победи всички неволи и недоразумения. Изглеждаше, че още напълно малко и бурята ще свърши, ще изгрее слънце.

Но в действителност, просто се боях да си потегли. Страхувах се, че няма да намеря подобен като него. Лъжех себе си, че нашите връзки са същинската обич. Всъщност това не беше истина. Нашата обич беше токсична и в дъното на душата си разбирах, че би трябвало да избягам от този мъж толкоз бързо, колкото е допустимо.

Естествено, знаех, че в случай че си потегли, ще ми бъде доста тежко. Все отново вложих в него толкоз от своята обич, топлота, време и сила, че просто не можех да си показва, че в миналото ще се разделим и няма да бъдем дружно. Освен това, аз се обвързвам доста към хората, което още повече утежни обстановката.

Но не заслужавах такова отношение. Това беше доста незаслужено! Чувствах се нещастна и опустошена, утежних самочувствието и здравето си. Всичко това стана причина за това, че един ден взех решение вечно да го отрежа от себе си и да приключа, най-сетне, тази мъка.

Реших да погледна в лицето своя боязън, който от самото начало парализираше всевъзможни опити за някаква смяна. Вътрешно одобрих живот, в който него го няма.

Днес съм сама и мога да кажа с убеденост, че в никакъв случай не ми е било толкоз умерено и умиротворено. Станах щастлива и самодостатъчна.

Ако, както и преди, усещате, че нищо не ви задържа – тръгнете си. Защото да останете във връзка, която не ви удовлетворява прочувствено, е още по-болезнено.

Намерете в себе си храброст и кураж да го извършите. Знам, че ги имате, би трябвало единствено да се решите. И никога не се връщайте. Отидете си от всички и всичко, което към този момент не значи нищо за вас. Вслушайте се в своята вътрешен глас, тя в никакъв случай не лъже, подсказвайки, че е пристигнало време да оставите това, което от дълго време към този момент го няма.

Намерете геройство в себе си да започнете живота от бял лист. Поставете си цел. Намерете това, което ви прави щастливи. И се движете напред. Задължително ще я постигнете!

Трябва да се освободите от старите окови, с цел да бъдете почтени със себе си. И повярвайте ми, струва си. Скоро сами ще се убедите в това! Всъщност това е доста елементарно. Просто намерете в себе си геройство. Просто си тръгнете. И просто бъдете щастливи!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР