Понякога светът може да изглежда жесток, а проблемите ни -

...
Понякога светът може да изглежда жесток, а проблемите ни -
Коментари Харесай

Как да запознаем малкото дете с доброто

 Понякога светът може да наподобява нечовечен, а проблемите ни - прекомерно огромни, изключително за децата. Виждам какъв брой е тежко за моите деца, тъй като стават все по-наясно с компликациите на живота към тях. Те се възпитани да са положителни, само че по какъв начин да го приложат на процедура? Какво може фактически да направи едно дете? Всъщност, доста. Наистина.

 Лесен метод да започнете е с елементарни, всекидневни действия в името на добрината. Въпреки че наподобяват незначителни, мисълта за добротата всеки ден учи децата на емпатия и безкористност, окуражавайки ги да поспрат и да помислят как собствените им дейности - положителни или неприятни - засягат останалите.

Следните простички актове на добрина са съвършени за всяка възраст.

1. Пишете окуражителни послания с тебешир. Кратко одобрение или рисунка на тротоара могат да провокират усмивка у съседите, до момента в който вървят към работа или учебно заведение.

2. Оставете стотинки ДО фонтана. Така осигурявате на тези, които нямат опция, късмет да си пожелаят нещо гратис.

3. Оставете балони или дребни играчки на детската площадка. Кофичка, лопатка, шишенце за сапунени балони или просто балони са неща, които не костват съвсем нищо, само че сигурно ще зарадват някой.

4. Напишете картички с похвали. Ако не ви идват на разум, може да се вдъхновите от тези. Този акт на доброжелателност е съвършен за деца, които прекарват повече време на открито. Картичките могат да бъдат дадени на продавачката в зеленчуковия магазин или на някой различен прочут, а за какво не и на член от фамилията. Култивирането на добрина стартира у дома.

5. Оставете стикери за дребните деца в магазина. Един елементарен стикер на звездичка да вземем за пример може да направи знамение в деня на детето, а извършването на покупки на родителите - по-лесно. Което си е двойна доза положително.

6. Сложете монета в автомата за сладолед. Като положителната сладоледена самодива ще дадете на някой чужд сладка изненада.

7. Изрисувайте камъни на вдъхновението. Може да са дребни или огромни - няма значение. Напишете на тях послания като " мир ", " бъди добър ", " ти си обичан ". Разпръснете ги в квартала, покрай пешеходните алеи.

8. Всекидневно правете положителни каузи. Те са по-добри от уроци или философстване - децата ви ще се учат, като ви гледат. Имайте навика да вършиме дребни неща, с които е допустимо да озарите нечий ден: задръжте вратата за хората, които идват след вас, благодарете на касиерката, поздравявайте пощальона и съседите, направете път на някой, който бърза. Усмихвайте се, махайте с ръка, бъдете индивидът, който оказва помощ и се отзовава на другите.

Добротата е заразна, а дребните жестове я предават на останалите.

Инфо: www.noviteroditeli.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР