Понякога след тежък ден си мислим, че когато заспим ще

...
Понякога след тежък ден си мислим, че когато заспим ще
Коментари Харесай

Странните неща, които ни се случват по време на сън

Понякога след тежък ден си мислим, че когато заспим ще се откъснем от проблемите в всекидневието и ще можем да си починем.

 Ще спим, когато умрем
Колко значим е сънят за организма ни

Колко значим е сънят за организма ни

Да, но не. Вижте, кои са най-честите аргументи, сънят ни да бъде разтревожен и да се разсънваме по-уморени, в сравнение с сме си легнали.

Сънна апнея

 Снимка 322540

Това е положение, в което мозъкът не получава задоволително О2 10 или повече секунди. Причината за апнеята е запушването на горните дихателни пътища. Най-податливи са пушачите и хората с наднормено тегло. В резултат на това заран имате чувството, че не сте се наспали и даже се събуждате с главоболие.

Парализа по време на сън

Случвало ли ви се е да се разсъните през нощта, само че да не можете да се движите? Парализата се получава, когато мускулите са се отпуснали, само че мозъкът към момента е безсънен. Понякога към тези другояче стряскащи прекарвания са прибавени и халюцинации. Те са свързани с това, че има някой в стаята или се е надвесил над вас. Близо 7% от хората в международен мащаб са претърпели сходна парализа. Хората, които спят по тил са най-честите жертви на сънната парализа.

Халюцинации

 Снимка 322543

Освен по време на сънна парализа, халюцинацинирането се следи при хора, които са на ръба на това да заспят. Това се дължи на богатото им въображение или на стрес. Това положение се демонстрира най-често при децата.

Повтарящи се сънища

Това е когато всяка нощ сънувате един и същи сън. Психолозите считат, че мозъкът ни употребява този сън, с цел да обърнем внимание на обстановка от живота ни, която към момента не е позволена. Може би това е повода множеството българи да сънуваме пари.

Падане по време на сън

 Снимка 322542

Усещането за рухване от високо е много реалистично и стряскащо. Точно преди да паднем обаче се разсънваме с ускорено сърцетуптене. Това се случва, тъй като от време на време мозъкът ни бърка съня със гибел и изпраща сигнали до тялото.

Излизане от тялото

 Снимка 322541

Това е неврологично събитие, при което човек е полузаспал и вижда себе си, като че ли е излязъл от тялото си. Има хора, които са разкрили способи умишлено да влизат в това положение. Доста плашещо занимание, не мислите ли?

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР