Понякога след смяна на маслото двигателят реагира, издавайки странни тропащи

...
Понякога след смяна на маслото двигателят реагира, издавайки странни тропащи
Коментари Харесай

Защо двигателят може да издава странни звуци след смяна на маслото?

Понякога след промяна на маслото моторът реагира, издавайки странни тропащи звуци. Това може да стресне водача или притежателя на автомобила, но не всеки път е мотив за съществени терзания, безапелационни са специалисти, като показват най-честните аргументи за появяването на такива звуци. Първото, което би трябвало да се направи, е да се ревизира равнището на маслото. Ако няма задоволително смазка или тя е прекалено много, може да се появи външен звук.

За да се избегне изпадане в такава обстановка, трябва да се разчита на рекомендациите на производителя на автомобила, който изрично посочва какъв брой масло да се налива. Втората причина се дължи на запушен филтър на маслената помпа, написа AutoMedia.bg. Също по този начин тропането в двигателя може да бъде породено от неправилното слагане на самия филтър или на инсталиране на неверен филтър, което също се случва от време на време.

" Чукането “ в мотора може да демонстрира, че самият елемент и неговите филтри се нуждаят от време, за да доближат последната точка на смазване след промяна на маслото. Това нормално лишава няколко минути, тъй че в такива случаи водачът би трябвало да изчака. Четвъртата причина са проблеми със системата за смазване на задвижващия агрегат. Ниското налягане на маслото поражда заради дефектна помпа или запушени маслени канали.

В допълнение, повода за външния звук в двигателя понякога си коства да се търси в качеството на маслото и на други консумативи - най-много масления филтър, от който не би трябвало да се пести. Във всички случаи най-добре е при появата на странни звуци от мотора след промяна на маслото, колата да не се кара, а да се посети сервиз, защото следствията могат да бъдат съществени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР