Понякога си купуваме ненужни неща, притиснати от факта, че само

...
Понякога си купуваме ненужни неща, притиснати от факта, че само
Коментари Харесай

КЗП: Удълженият в уикенд или седмица „Черен петък” дава възможност за изгодни покупки по-дълго време

„ Понякога си купуваме ненужни неща, притиснати от обстоятелството, че единствено в границите на един ден имаме някакъв „ прозорец ”, в който можем да го създадем с огромно понижение ”, уточни Маргаритов и обърна внимание на това, че анонсите за отстъпки не всеки път са правилни. „ Наши инспекции откриват случаи, в които има оповестяване на гръмки проценти понижения, само че те се отнасят за извънредно стеснен подбор в даден търговски обект или пък там изобщо не са зареждани артикули в този порядък. По-скоро потребителите са примамени да посетят магазина и там към този момент все нещо ще си купят. Прибързаните решения не са най-хубавият вид ”, разяснява Маргаритов.

И въпреки всичко, в случай че решим да се откажем от покупка от комерсиалната мрежа, бихме могли да получим назад парите си за нея, само че единствено в случай че търговецът авансово е поел подобен ангажимент.

Председателят на КЗП удостовери, че е изцяло допустимо офертите от вида „ плащаш едно, взимаш две ” да са напълно правилни. Според него, това е по този начин, тъй като търговецът преценя, че е по-изгодно за него да пласира една или друга стока по този метод, вместо да загуби от нея 100%, като я изхвърли. „ Това ще минимизира тази загуба и ще даде опция на консуматори, които желаят освен това състояние да си закупят един или различен артикул, да го създадат по-изгодно за тях. Най-важното е, когато става дума за складови наличия, които са постояли много тук и там, стоката да е в период на валидност и да е подобаваща за употреба ”, посочи той.

При покупката на артикули втора ръка потребителите резервират всички свои права по закон, уточни Маргаритов. „ Ако има недостатък, имат право на претенция ”, даде образец той. И добави, че търговецът е длъжен да даде цялата информация по отношение на цените и тяхното образуване. „ В случай че става дума за битова електроника – техническите характерности, гаранционните периоди и методите, по които може да бъде решен възможен проблем ”, сподели още той.

Маргаритов предизвести, че при преливането на акцията „ Черен петък ” в Коледно-новогодишните понижения може да се стигне до установени и глобени от контролния орган в минали интервали случаи на нелоялни практики. „ Слага се един % за „ Черния петък ”, след това се прибавя още някакъв % – да, цената се смъква още малко, само че търговецът механично събира тези два % и внезапно вие виждате един натруфен % 50-60, а истината е, че в границите на новата акция новата цена е с към 20% по-ниска от досегашната ”, разказа допустима обстановка той.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР