Понякога се потапяме в състояние, в което искаме да се

...
Понякога се потапяме в състояние, в което искаме да се
Коментари Харесай

Духовни практики за щастие

Понякога се потапяме в положение, в което желаеме да се скрием от офанзивата на събитията и външните сили.

В сложни обстановки всеки от нас избира собствен личен, потвърден през годините метод за отбрана и възобновяване на хармонията с външния свят. Има обаче елементарни духовни практики, които ще ви оказват помощ бързо да се справите с натиска и да попълните изгубените вътрешни запаси.

Духовни практики

 

Положително дишане

 

1. Вдишвайки, чувствам мир в себе си. Издишвайки, се усмихвам на спокойствието в мен.

2. Вдишвайки, чувствам наслада в себе си. Издишвайки, се усмихвам за моя наслада.

3. Вдишвайки, усещам успокоение. Издишвайки, се усмихвам на спокойствието си.

4. Вдишвайки, аз се разтварям към света. Издишвайки се усмихвам на отвореността на света.

5. Вдишвайки, чувствам благополучие в себе си. Издишвайки се усмихвам на щастието си.

Животът е прелестен

Това не е просто изказване, а най-силната мотивация. Смей се на страха в лицето. Истината е, че хората не могат да изпитат пълноценно хубостта на живота, в случай че се опасяват и от най-малките компликации. Веднага щом страхът се разтвори във вашата убеденост, действителността към вас ще се отвори от напълно друга страна.

Всеки път, когато упованията ви не се оправдаят и има компликации по пътя, кажете си, че животът е хубав. След това се пробвайте да го почувствате колкото е допустимо повече и повярвайте в казаното. Спрете и си дайте време умерено да помислите какво се случва. Вашият интуиция ще ви каже накъде да отидете.

Тяло

Вашето тяло е най-важната обвивка на духовния свят. Бъдете признателни за всеки ден, в който сте в чудесно физическо положение. Да обичаш тялото е също толкоз значимо, колкото и душата. Погрижете се за него и му дайте отмора. Опитайте се да разберете и приемете дълбоката връзка сред вашето тяло и тялото на разширеното човешко семейство.

Ден на мълчанието

Освободете деня си от гледане на телевизия, слушане на вести и четене на вестници. Нека тишината ви потопи в духовния свят. Липсата на вести, свободата от външни въздействия ще ви даде заряд от чиста сила. Няма смисъл да се посвещавате на неща, върху които нямате надзор.

Ежедневното гонене на новините най-често води до меланхолия и възприятие на неустановеност. Такава пауза ще помогне да се поддържа вътрешен баланс и да не зависи от живота на други хора. Поне за ден заменете новините с елементарни занимания – разходка, музика, вкусна храна.

 

Музика

Музиката ви оказва помощ да имате вярното въодушевление. През деня не се опасявайте да си тананикате или да си подсвирквате обичаните мелодии. Изберете мелодия съгласно настроението си, с цел да изхвърлите страсти, без значение дали сте тъжни или радостни. Нека музиката бъде вашето излекуване.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР