Понякога сами си викаме проблемите и това става най-вече с

...
Понякога сами си викаме проблемите и това става най-вече с
Коментари Харесай

Полицията предупреждава да не споделяме плановете си в мрежата

Понякога сами си викаме проблемите и това става най-много с недомислени и спонтанни постове в обществените мрежи. Някои са привикнали да разгласяват безусловно всичко, протичащо се в живота им, да демонстрират богатство, дома си, само че това може да им изиграе неприятна смешка.

По Коледа и Нова година хиляди хора плануват пътешестване и то за по-дълъг интервал от време, оставяйки домовете си празни, като преди този момент са съумели да се похвалят, че отиват на дълго мечтана дестинация. Освен приятелите, които в действителност им се радват,  доста недобробожелателни погледи също наблюдават. От полицията припомнят, че постоянно това се употребява от крадците, които влизат в празните жилища и крадат злато пари и техника или каквото намерят.

Марио Киричков от Криминална полиция предизвести пред БНР, жителите на София и освен, че не е добре да оставят жилищата си без контрол по празниците и да не се хвалят в обществените мрежи за съществуването на пари, скъпи движимости или коли.

„ Да заобикалят публикуването на информация във фейсбук, на фотоси в интернет, фотоси на техни екскурзии или пък там, където ще прекарат празничните дни. Да се свържат със прилежащи, които са наоколо и ще са на терен. Най-вече да не оставят такива огромни суми пари, количества златни украшения “, посъветва той.



„ Празниците са по-рисково време. Криминалният контингент си набира информация, че в някое жилище се съхранява огромна парична сума или златни украшения.

Крадците нямат желан регион на София “, споделя Марио Киричков и прибавя, че информацията крадците си набират посредством близки на разположение, което показва собственост.

А в случай че вероятно хората са се похвалили къде ще пътуват за празниците в чужбина за по-дълго време – това сигурно ще докара до разтрошаване и кражба от жилището, предизвести експертът.

Има няколко елементарни трика, които могат да заблудят решилия да влезе с щурм и да реализира желанията си. Например може да се остави най-малко една лампа да свети по време на нашето неявяване, да не се оставят полезности и огромни суми пари в жилището и да не се доверяваме на хора, които недотам познаваме.

 

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР