Понякога привържениците на конспиративните теории вярват, че са открили нещо,

...
Понякога привържениците на конспиративните теории вярват, че са открили нещо,
Коментари Харесай

Кои са 12-те души, стъпили на Луната

Понякога последователите на тайните теории имат вяра, че са разкрили нещо, което разрушава на пух и прахуляк цяла идея - без значение от обстоятелството, че най-елементарното търсене ще потвърди, че бъркат. Наскоро отразихме представянето на новия скафандър, който ще бъде облечен от астронавтите, които след няколко години ще се върнат на Луната. В отговор на този материал получихме следния отговор: „ Ако кацането на Луната е било същинско, за какво в никакъв случай не се върнахме там? “

Програмата „ Аполо “ беше голям триумф, само че също по този начин беше доста скъпа и изпълнена с опасности. Но тя докара до кацането на 12 души на повърхността на Луната . Първите двама бяха, несъмнено, Нийл Армстронг и Бъз Олдрин с Аполо 11 на 20 юли 1969 година А ето и малко внимание към останалите.

Аполо 12

On this day in 1969, Apollo 12 astronaut Pete Conrad became the third human to walk on the Moon. His words when he reached the lunar surface: “Whoopee! Man, that may have been a small one for Neil, but that's a long one for me. ”
— Humanoid History (@HumanoidHistory)
Само четири месеца след „ Аполо 11 “ неговият правоприемник кацна на Луната в Океана на бурите - Oceanus Procellarum. Чарлз „ Пийт “ Конрад и Алън Бийн кацат на лунната повърхнина на 19 ноември 1969 година Тази задача се приземи на пешеходно разстояние от роботизирания уред Surveyor 3. Конрад и Бийн в действителност донесоха елементи от Surveyor 3 назад на Земята. От причудлива позиция „ Аполо 12 “ е първото записано потребление на хамаци на различен свят, защото те са употребявани от двамата, с цел да спят по-удобно.

Аполо 13

Аполо 13 претърпява сериозна щета по пътя към Луната, заради което кацането му на Луната е анулирано. Третият път, когато човечеството стига до естествения ни сателит, е на 5 февруари 1971 година Алън Шепърд - първият американец, пътувал в космоса - и Едгар Мичъл стават петият и шестият човек, стъпил на Луната.

Аполо 14

Аполо 14 също претърпява някои неизправности, само че нищо прекомерно съществено, макар че има опасения, че втора прекъсната задача може да значи завършек на програмата Аполо. Най-известното събитие на задачата за благополучие става удрянето на две топки за голф от Шепърд, а не някакъв случай. В момента той е най-възрастният човек, който е бил на Луната, на 47 години.

Аполо 15



Дейвид Скот и Джеймс Ъруин кацат на Луната на 30 юли 1971 година НАСА към този момент е очаквала съкращения на бюджета, тъй че в задачата са импортирани промени, с цел да се извлече оптималната изгода от Луната - в това число първото потребление на лунохода - първото човешко транспортно средство, което се движи отвън Земята. Скот прави известния опит „ Галилео “, който демонстрира, че обектите падат на земята с едно и също ускоряване, без значение от масата им. Той направи това, като пусна перо и чук.

Мисията е записана и с Алфред Уордън, който не каца на Луната, само че прави извънземна активност (EVA), с цел да изтегли филмовите касети от двете камери за картографиране на Луната от външната страна на модула, до момента в който капсулата се намира на 321 869 км от Земята. Тази задача държеше върха за максимален брой хора, изложени на галактическия вакуум едновременно, до частната галактическа разходка на задачата „ Поларис Зора “ от предишния месец.

Аполо 16

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР