Понякога полагаме твърде много усилия, за да се отървем от

...
Понякога полагаме твърде много усилия, за да се отървем от
Коментари Харесай

Нормално тегло: Защо не всеки трябва да отслабне?

Понякога поставяме прекалено много старания, с цел да се отървем от няколко кг. Наистина ли са непотребни тези килограми? И какво значи изразът " обикновено тегло "?

Науката е потвърдила, че нашето тегло е биологично детерминирано. Нашето тяло автоматизирано контролира съотношението на усвоените и освободените калории – по този метод тялото независимо дефинира какво е нашето естествено тегло, т.е. естественото тегло на човек, когато се храни.

За някои обаче тежестта е в границите на 50 кг, за други доближава 60, 70, 80 или повече. Защо се случва това?

Три категории хора, които мечтаят да отслабнат
Как да отслабнем, без да се отхвърляме от сладкото
Когато става въпрос за намаляване и съблюдаване на някакъв хранителен режим, първото което всеки знае, че би трябвало да направи е да се откаже...
Прочети повече
Изследванията на генома са разпознали съществуването на 430 гена, които усилват риска от наднормено тегло. Всеки, който се тормози от наднормено тегло, може да бъде разграничен на три категории.

" Нормално цялостен "

Хора, които имат висока заложена точка заради генетични аргументи, в това число хормонални разлики. Смята се, че хората с наднормено тегло преяждат и нямат задоволително предпочитание да се опълчват на яденето. Това е специфичност на метаболизма: коства си да свалите първите килограми, мастната тъкан понижава производството на лептин, от което зависи възприятието за задоволеност, а апетитът се усилва.

" Нестабилно тегло "

Те се отличават със обилни съмнения в тежестта на разнообразни стадии от живота. Стресът, умората, меланхолията, депресията водят до наддаване на тегло, защото хората от този вид са склонни да „ заглушават “ отрицателните страсти. По принцип те избират сладки и мазни храни, които имат доста действителен, въпреки и временен успокоителен резултат.
Бързо намаляване за заети хора
Жените постоянно се подлагат на разнообразни диети с една единствена цел – да отслабнат. Забързани в всекидневието си обаче, те не постоянно и...
Прочети повече
" Хронично неодобрение "

Естественото им тегло е в границите на естественото, само че те въпреки всичко желаят да отслабнат. Жена, чиято заложена точка е 60 кг, е принудена да гладува, с цел да понижи тежестта до 55 – това може да се съпостави с това по какъв начин тялото би трябвало да се бори непрестанно, с цел да понижи температурата си от 37 на 36,5 градуса. Така сме изправени пред неминуем избор: всеки ден – до края на живота си – да се борим със личната си природа или въпреки всичко да доближаваме идеала си до действителността.

Стандартно тегло

Има елементарен способ за установяване на вида: хванете лявата китка с палеца и показалеца на дясната ръка. Ако пръстите са ясно затворени - нормостенични, в случай че върховете на пръстите не просто се допират, само че могат и да се наслагват един върху различен - астенични, в случай че не се сближават - хиперстенични.

Плюс или минус пет кг - такава разлика сред нормата и субективното чувство за комфорт се смята за допустима. Сезонните съмнения в тежестта също са напълно естествени и като цяло няма нищо извънредно или мъчително в желанието на дамата да отслабне до лятото. Но в случай че разликата сред фантазията и действителността е повече от 10 кг - най-вероятно зад изказванията за тегло се крие нещо друго.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР