Понякога неочаквани гости могат да увредят хранителните ви запаси и

...
Понякога неочаквани гости могат да увредят хранителните ви запаси и
Коментари Харесай

10 популярни метода да опазим зърнените храни от буболечки

Понякога непредвидени " посетители " могат да увредят питателните ви ресурси и просто да скапват настроението ви. Никой не обича да намира дребни инсекти до кухненската маса и съдовете.

За да запазите кухнята си чиста и рафтовете си непокътнати, има няколко предписания за образуване и предпазване на тези типове храни.

1.            Замразете зърнените култури

Ниската температура ще предотврати появяването на инсекти и вашите хранителни ресурси ще бъдат непокътнати непокътнати. Не бива да съхранявате ориза по този метод, той реагира зле на заледяване и след варене губи структурата и формата си.

2.            Сложете до тях лимонова кора

Всъщност може да има няколко такива " хранителни " репеленти. Освен сушена лимонова кора може да употребявате и чесън или люти чушки. Този способ работи изключително добре с ориз.

3.            Използвайте метал

Нарежете фолиото на части и поставете вътре в буркана със зърнени храни, насекомите ще го заобиколят. Всички принадлежности за хранене, сложени в зърнени храни, работят на същия принцип.

4.            Използвайте подправки в бурканите за предпазване

Забелязали ли сте, че по-старото потомство държи дафинови листа в буркани с елда или ориз? Работата е там, че някои растения плашат буболечки и молци. Те включват освен дафинови листа, само че и изсушен невен.

5.            Проверявайте деликатно новите опаковки

Ако ненадейно се появят брашнени буболечки или молци, евентуално сте ги донесли от магазина. За да не развалите всички останали зърнени храни в дома, проверете деликатно покупките си.

6.            Почиствайте постоянно

Всички инцидентно разпръснати артикули би трябвало да бъдат отстранени допустимо най-бързо, тъй като насекомите могат да бъдат привлечени от миризмата на храна.

7.            Третирайте шкафовете с оцет

За профилактика и в случай че към този момент сте имали печален опит с инсекти, избършете всички шкафове, в които държите зърнени храни, както и местата, които са най-близо до тях, с оцет, разводнен с вода.

8.            Сложете зърнените храни в буркани
 Нещата, които в никакъв случай не би трябвало да изхвърляте в тоалетната паница Нещата, които в никакъв случай не би трябвало да изхвърляте в тоалетната паница
Тоалетните ви разрешават да изхвърляте човешки боклуци, само че те не са подобаващи за изхвърляне на други предмети. Има единствено три неща, коит...

Това може да бъде както пластмасови, по този начин и стъклени контейнери, значимо е капакът да е компактно завинтен или щракнат, като се прекъсва пътят за достъп на О2.

9.            Следете запасите

Въпреки обстоятелството, че зърнените храни могат да устоят дълго време и не изискват комплицирани грижи, не купуайте прекомерно доста. Проверете питателните си ресурси и купувайте единствено когато те са на привършване.

10.          Спазвайте изискванията и разпоредбите за предпазване

Тук още веднъж непретенциозността на зърнената просвета изиграва жестока смешка. Много хора не считат за належащо да наблюдават периодите на валидност, просто хвърляйки идващия пакет в недрата на кухненските шкафове. Междувременно, насекомите могат да се завъдят и в артикул с изминал период на валидност, той не е толкоз полезен  като пресния. При зърнените храни, както при всяка друга храна, е значимо да се съблюдават периодите на валидност, както и да се следи температурата и влажността в помещението, където съхранявате запасите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР