Понякога настолният компютър или лаптопът може да генерира грешки и

...
Понякога настолният компютър или лаптопът може да генерира грешки и
Коментари Харесай

Колко често можете да рестартирате компютъра си

Понякога настолният компютър или преносимият компютър може да генерира неточности и да се забави. Един от методите за решение на тези проблеми е рестартирането на устройството. Но какъв брой постоянно можете безвредно да рестартирате компютъра си? На това дава отговор специалист от BBC Science Focus Magazine.

Всъщност всичко зависи от самия компютър и от операционната система. Ако употребявате устройството на Windows, то би трябвало да го изключвате или даже да го рестартирате един път седмично с деактивиране на функционалността за бързо пускане. Това ще разреши на компютъра без неточности да затвори всички процеси и да почисти паметта.

Компютрите, работещи с Mac OS, нормално са по-стабилни. Тоест, има смисъл да ги рестартирате, единствено при възобновяване на операционната система или при нейното инсталиране.

Лаптопите и компютрите, употребяващи Linux нормално изискват няколко рестартирания.

Като цяло, едно от преимуществата на рестартирането е, че оказва помощ за изчистване на паметта на устройството. Благодарение на това можете да се избавите от някои проблеми, свързани с погрешно...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР