Понякога малките неща са най-важни. В неделя, със деветото място

...
Понякога малките неща са най-важни. В неделя, със деветото място
Коментари Харесай

Хамилтън отговори дали вече мисли оттегляне, или за петата си титла във Ф1

Понякога дребните неща са най-важни. В неделя, със деветото място и извоюваните едвам две точки, 32-годишният Люис Хамилтън си потегли от Мексико с четвърта международна купа и мечтания дубъл за тима на Мерцедес. Освен това Люис към този момент е най-успелия английски водач в историята на Ф1, като усъвършенства достижението на Сър Джаки Стюард от 3 победи тъкмо 44 години по-късно.

"От време на време си мисля за отдръпване, само че не за отричане, тъй като съм постигнал доста. Въпросът е по кое време желая да спра. Когато губиш и нещата не вървят, тогава е отричане. Аз съм на върха в моя спорт и мога да спра в случай че желая. Има доста неща, които обичам да върша и, в които съм добър. Работя всеки ден и това ми харесва. Обичам да съм ангажиран и когато дойде на пистата се усещам ужасно, тъй като имам тласък. Ако седнал съм през целия ден пред тв приемника имам възприятието, че в никакъв случай не съм приключил нищо. Стремя се да съм ангажиран и другата ми работа, която е да се състезавам, се вписва съвършено в картинката. "

"Не си слагам за цел да пъдя върхове. Целта ми е да усъвършенствам дадени детайли, с които мисля, че мога да се оправя по-добре. Обичам да се състезавам и съм признателен за уменията, които владея зад кормилото. Всеки уикенд някой ми споделя, че съм се доближил до даден връх, само че евентуално имам доста години пред себе си. Мога да направя лесния избор както направи Нико и да се отдръпва след 4-те трофеи, само че мисля, че има още в мен, което е предизвикателство, тъй като идват по-трудни времена и това ми харесва - това ме надъхва. Четири е ужасно число, само че към този момент желая номер пет. "

"Като дете в Стивънедж си мечтаех да карам във Ф1, а това което реализирах несъмнено надмина всичките ми упования. Да се целиш високо е нещо което всички би трябвало да вършим, само че чак пък 4 международни трофеи. Когато бях дребен имаше няколко учителки, които ми споделиха, че нищо няма да стане от мен. Чудя се какво ли си мислят в този момент. "

"Когато спечелиш шампионата пред толкоз доста хора, това подпечатва вярата, която си имал в себе си и вярата, която фамилията е имала в теб. Толкова съм горделив с цялото ми семейство и е откачено когато си помисля, че не преставам да регистрирам името Хамилтън в историята. След моето време ще има деца, които ще знаят това име и може би от това съм най-горд. Не мога да ви опиша какъв брой доста е направил татко ми, с цел да съм в ситуацията, в което се намирам в този момент. "

"Ф1 е чудноват спорт, тъй като хората постоянно се оплакват и споделят, че този завоюва, тъй като има добра кола. Всеки международен първенец има страхотна кола. Не е както в тениса, където всичко зависи от самия спортист. Това е екипен спорт. Всеки водач, който е спечелил купата и разполагал с целия пакет. Въпросът е водачът да се възползва от това. А да победиш всички невероятни състезатели във Ф1 е съществено достижение. "

Трансформацията от преди 12 месеца когато Нико Розберг завоюва шампионата в Абу Даби е забележителна. Изненадващото отдръпване на германеца и идването на Валтери Ботас в отбора преобрази атмосферата в тима. Както Люис по този начин и шефът на Мерцедес Тото Волф са съгласни, че има очевидно усъвършенстване. Резултатите потвърждават позитивното въодушевление, като Хамилтън завоюва 9 от 17-те съревнования до в този момент. Освен всичко, Люис усъвършенства върха на Михаел Шумахер за пускане от първа позиция, който до скоро бе 68, а англичанинът към този момент има 72 полпозишън.

"Когато човек порасне става по-уверен и вследствие на това употребявам въздействието си повече от преди. Мога да приказвам от името на тези, които нямат глас. Вече надвиших 30 и изпитвам огромна отговорност заради позицията, която имам. Аз не съм просто един водач. Аз съм доста повече. Това е единствено дребна част от мен. Изпивам същите усеща както преди и съм угрижен за света както съм бил постоянно. Обичам да съм към деца, а с възрастта се научих да се показвам по-добре. Сега съм остарял човек - на 32, само че към момента имам място в този спорт. Когато бях млад не осъзнавах какъв брой доста поддръжка имам и не се интересувах дали са ме разбрали или не, до момента в който в този момент знам, че имам въздействие и мога да трансформира някои неща. "

Въпреки спорния случай в Баку и трагичния конфликт в Мексико, уважението сред Люис и водачът на Ферари Себастиан Фетел е явно и германецът бе първия, който поздрави Люис за триумфа след края на конкуренцията.

"Себастиан е четирикратен международен първенец и елементарно можем да избегнем удар, само че въпреки това, в разгара на борбата, елементарно се стига до произшествия. Не ми пука доста и нямам предпочитание да го проучвам. Наслаждавам се на борбата посред ни и на съревноваването с нееднократен първенец. Има известна сентенция "дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо ". Аз следя Себастиан. Знам какво е постигнал през годините. Сигурно има моменти, в които ме ненавижда, само че аз се пробвам да заобикалям всевъзможни отрицателни страсти без значение какво се написа и какво приказват хората. Успял съм да изградя преграда за отрицателното, тъй като любовта побеждава всичко, както и позитивното мислене ", приключи четирикратният международен първенец.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР