Понякога животът ни изправя пред не едно и две изпитания.

...
Понякога животът ни изправя пред не едно и две изпитания.
Коментари Харесай

Момиче от Пловдивско се нуждае от помощ след катастрофа

Понякога животът ни изправя пред не едно и две тествания. Понякога е мъчно да продължиш и имаш потребност от помощ. В такива моменти обаче се вижда човещината на всички. Животът на едно младо момиче се прекатурва безусловно на пътя, по който пътува за работа. Близо месец е на границата сред живота и гибелта. За да продължи напред ще е належащо да разчита на хора, които ще и протегнат ръка и ще я поддържат.

Денят на независимостта за Ивайла Титова от пловдивското село Строево се оказва ден, в който получава следващия тежък удар в своя живот. Когато е единствено на 14 години момичето губи вечно своя татко. Преди две години в нелепа злополука умира и брат й. Така Ивайла остава сама със своята майка. Двете дами работят и се грижат една за друга. Ивайла работи като продавач-консултант на бензиностанция на Карловско шосе.

На 22 септември на път за работа 23-годишната Ивайла катастрофира . Тежкият пътен случай е станал на излизане от село Строево. Близо час е нужно на пожарникарите, с цел да разрежат колата и извадят от нея Ивайла. Откарана е от екип на ЦСМП-Пловдив в Клиниката по анестезиология и интензивното поделение на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. В болничното заведение е призната в безсъзнание, с разнообразни фракури по главата и тялото и със строшен таз. В продължение на 28 дни Ивайла е в кома . Налага се интервенция на таза, която коства 3 хиляди лв.. Поставят и канюла на гърлото, с цел да може да диша. Няколко дни, откакто излиза от кома, Ивайла е преместена в ортопедично поделение.

Точно на Никулден момичето е изписано от болничното заведение. Тя обаче не може да върви и е на легло . Засегната е цялата дясна страна. От няколко дни съумява да си движи ръката, само че доста мъчно. Опитва се да приказва, само че и това изисква доста старания. Лекарите дават късмет до 80% да се възвърне .

За да се случи това обаче е нужна дълга рехабилитация, която може би ще продължи с години. На този стадий е извънредно значимо да може да я одобряват някъде за долечение и рехабилитация. В момента Ивайла се храни посредством тръба в стомаха и към момента на никое място не я желаят. Майка й не може и да работи, с цел да се грижи за нея. Семейството няма и средства , с които да заплати за рехабилитатор и клиника, в която да се лекува Ивайла.

Лъчезарна, добра, дружелюбна и постоянно подготвена да помогне с каквото може. Така разказват Ивайла нейните другари. Те я поддържат и провеждат благотворителна акция за събирането на средства за лекуването на момичето. Първоначално ще слагат в разнообразни търговски обекти дарителски кутии. Открита е и банкова сметка, по която всеки, който желае да помогне на Ивайла Титова още веднъж да проходи и да се възвърне, може да подари средства.

Наближават най-светлите празници . Нека отворим сърцата си за Ивайла и да помогнем . Нека повярва в положителното и добрините. Нека и дадем сили да продължи напред. Знаем, че ще е мъчно, само че дружно сме уверени, че ще успеем, споделят нейните другари.

Банкова сметка: IBAN BG07UBBS80021091421240 Ивайла Георгиева Титова Банка ОББ

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР