Понякога животът може да бъде наистина труден на моменти, а

...
Понякога животът може да бъде наистина труден на моменти, а
Коментари Харесай

Този мъж спасил 400 души от самоубийство с един въпрос

 Доналд Ричи

Понякога животът може да бъде в действителност сложен на моменти, а от време на време напряко нетърпим. Тогава хората развиват меланхолия и даже могат да решат да се самоубият. И в случай че в последния миг се откри човек, който да ви помогне и да ви избави от тази неволя, значи ви е провървяло. Ето същинската история на човек, който просто с една добра дума съумял да избави живота на доста евентуални самоубийци.

Името му е Доналд Ричи, живее в Австралия на нос Гап, печално известно като място с доста самоубийци. В продължение на 50 години Доналд оказва помощ на такива хора. Той особено обикаля нощно време в покрайнините, с цел да гледа за такива, които са решили да се сбогуват с живота си.

Когато види подобен човек, Доналд го заговаря доброжелателно, поканва го на посетители, да пият чай, да си поговорят. Репликата му „ Искаш ли да пием по чаша чай? “ прави отлична работа.  Обикновено по този метод съумява да ги разубеди. Казват, че през живота си е избавил повече от 400 индивида.

За страдание, не може да избави всички. Една от тези, които не съумява да избави е дъщерята на Даян Гедин на име Трейси. Няколко години след срещата си с Доналд тя въпреки всичко завършва със себе си (Трейси страдала от психическо заболяване).

Но нейната майка въпреки всичко е признателна на Доналд за опита: „ Той е просто ангел! Повечето хора не направиха нищо, просто се обърнаха и си потеглиха. А той имаше храброст, мъдрост и душевна топлота, с цел да опита да помогне на човек, който бе стигнал края “.

На пръв взор наподобява просто: просто отиваш и приказваш по човешки с някого, даваш на човек душевна топлота и внимание в миг, в който те са дефицитни.

Доналд е прочут и почитан в Австралия. Като самопризнание за заслугите му пред обществото му връчили премията «Medal of the Order of Australia ” и “Local Hero Award». Той умрял на 13 май 2012 година на възраст от 86 години. Доналд Ричи оставил за себе си добър спомен и избавените от него хора са му признателни всеки божи ден, че ги е оставил живи.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР