Понякога е трудно да потърсим помощ за неща, които смятаме

...
Понякога е трудно да потърсим помощ за неща, които смятаме
Коментари Харесай

Еректилната дисфункция - много по-често срещана от очакваното

Понякога е мъчно да потърсим помощ за неща, които считаме за смущаващи. Такъв е и казусът с еректилната дисфункция - компликациите с постигането или поддържането на ерекция за задоволително дълъг интервал от време, с цел да се стигне до сексуален акт.

Подобно положение може да окаже въздействие освен върху психическото положение на доста мъже, само че и да повлияе на увереността им. Психическите и физическите симптоми могат да се трансфорат даже в порочен кръг - колкото повече човек изпитва терзание за " представянето " си, толкоз повече това може да повлияе на самото показване, което пък от води до още по-голямо безпокойствие.

Но напълно не е наложително да се стига до сходни крайни положения, защото еректилната дисфункция постоянно може да се ръководи доста сполучливо с промени в метода на живот и - в случай че е належащо, и с лечение.

Всъщност, еректилната дисфункция е много по-често срещана, в сравнение с мъжете си мислят. Според изследване от 2019 година, извършено в Обединеното кралство, общо 4.3 млн. мъже са имали това положение в избран миг от живота си - което се равнява приблизително на всеки пети.

Въпреки всичко това не може да се отхвърли, че еректилната дисфункция може да окаже значимо въздействие върху сексуалния живот, а в следствие и върху психологичното здраве. Това може да бъде изключително мъчно за мъжете във връзка, защото би могло да провокира проблеми със самочувствието и на партньорката им.

При доста мъже еректилната дисфункция e моментно положение, породено от фактори като алкохол или стрес. При други обаче тя може да се прояви в продължение на дълъг интервал от време поради физически или прочувствени проблеми, или като композиция от двете.

Основни медицински положения също могат да причинят проблеми с ерекцията, тъй че в случай че това продължава да се случва, нужно е да се потърси лекарска помощ.

Еректилната дисфункция може да се лекува по доста разнообразни способи.

Някои хора считат, че признаците им се усъвършенстват чрез прости промени в метода на живот, като поддържане на здравословно тегло посредством съблюдаване на добре уравновесена диета и постоянни физически извършения, ограничение на приема на алкохол и прекъсване на тютюнопушенето.

Ако казусът е породен от психологически фактори, което е по-често срещано при по-младите хора, тогава идентифицирането и оправянето с аргументите за ежедневния стрес може да помогне, също както и диалозите с колегата.

Ако всичко това не докара до мечтаната смяна, може да се мисли за лечение, написа Metro. Има специално създадени за задачата медикаменти, чиято дейна съставна част краткотрайно усилва притока на кръв към пениса, с цел да подкрепи постигането на ерекция при полова възбуденост. Но за използването им, човек постоянно първо би трябвало да се обърне към здравно лице.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР