Понякога е отнема твърде много време, за да осъзнаем, че

...
Понякога е отнема твърде много време, за да осъзнаем, че
Коментари Харесай

БЯГАЙТЕ: 30 огромни знака, че сте в ТОКСИЧНА връзка

Понякога е лишава прекалено много време, с цел да осъзнаем, че сме попаднали по отношение на принудител, чието държание е нездравословно за нас. В тази публикация сме маркирали някои значими предупредителни сигнала, които можете да разпознаете, преди да е станало прекомерно късно. Те са съпроводени от опита на дами и мъже, събрали храброст да споделят какво са претърпели. Ако се припознаете връзката си в някои от тях, не се колебайте и вземете ограничения навреме, с цел да отбраните здравето и страстите си.

1. Когато откриете, че не казвате на приятелите или на фамилията си за нещата, които вашият сътрудник е направил, или за метода, по който се отнася към вас

„ Когато откриете, че не казвате на приятелите или фамилията си за нещата, които вашият сътрудник е направил, както и метода, по който сте третирани, тъй като мислите, че „ те няма да схванат “ и не желаете да извършите по този начин, че той да наподобява зле в техните очи. “

2. Когато има всички тези „ правила “, за които не знаете, до момента в който не ги нарушите

„ Имаше всички тези неизказани „ правила “, за които не знаех, до момента в който не си навлякох гнева му за нарушаването им. ”

3. Когато плачете и ви споделя да млъкнете

„ Плаках пред него и той просто ми сподели да млъкна. ”

4. Когато изпитва наслаждение от болката ви

„ Когато тя откровено се засмя при типа, че рева и съм смутен, а по-късно пламенно се опита да го скрие.
Истинската й реакция ми сподели, че е разчувствана от болката ми. Тогава осъзнах, че по време на връзката ни, тя ми причиняваше болежка, по-късно ще ме караше да се усещам като гъз, тъй като изпитвам страсти, което пък я караше да се усеща отговорна и това не й харесваше, тъй че, съдете ме, че не съм киборг.
Не се майтапя, след този миг се отхвърлих, по дяволите, от тази връзка. "

5. Когато споделя неприятни неща и по-късно го отхвърли като задявка

„ Той споделяше неприятни неща и по-късно го отхвърляше като задявка. И въпреки всичко той беше извънредно сензитивен към дразненето, даже и по гальовен метод. Той въобще не виждаше това в себе си.
Пълната некадърност за ръководство на прочувствения спор и неналичието на съзнание са ужасяващи. Нормалният човек или престава да нервира хората, или се осъзнава. ”

6. Когато любовта стартира доста бързо първоначално

„ Любовните бомбардировки постоянно са предходник на прочувствено насилствена връзка. Изглежда, че вашият сътрудник в действителност ви харесва, тъй като прекалява с подаръците и сладките неща и неведнъж точно по този начин ви печели и ви притегля.
Когато това ми се случи, първоначално, несъмнено, се радвах на вниманието, само че незабавно щом се съгласих да имам сериозна връзка с него, той спря сладките известия, стартира да отхвърля физическа непосредственост и да ме манипулира, с цел да си мисля, че съм луда и съм тази, който скапва връзките ни. Моля те, бъди деликатна. "

7. Когато всичките ви другари и фамилията ви не го харесват

„ Когато всичките ми другари и фамилията ми не го харесваха.
Когато той ми изглеждаше съвършен, третирайки ме като „ принцеса “ (негови думи) и така нататък, тъй че да ме смъкна от този фундамент, когато направя нещо неправилно (като диалог с приятел), стана даже и по-лошо и щях да се веселя да се върне към положителните глави от тази история.
Когато чух клюки, че е бил нападателен към другите.
Когато ме заплаши с нож.
Сигурна съм, че и други могат да потвърдят, че, за жалост, са нужни повече от един знак, а от време на време даже не знаете, че това са знаци, до момента в който не излезете от тази връзка! “

8. Когато стартира да те отделя от приятелите ти

„ Той стартира да те отделя от приятелите и фамилията ти. Първо, той не харесва малко майка ти. След това не я харесва доста. Той не обича, когато приказваш с нея. Това се повтаря и за всеки, който може да ви „ помогне “ по някакъв метод, тъй че всъщност да сте сами, да няма помощ, да няма метод да му избягаш.
Същото е и с известния принцип за „ газовото осветяване ” в логиката на психиката. Те ви карат да се чувствате като че ли всичко, което вършиме, е ирационално и че другите не ви харесват и няма да ви оказват помощ, че всички желаят да ви заловен и че не си коства да търсите помощ.
Това е много стабилен проект, в случай че желаете да злоупотребите с някого и да го извършите своя благосъстоятелност. Ако видите, че това се случва с вас, то тогава индивидът, с който сте, не е добър за вас. "

9. Когато ви ревизира толкоз доста, това се трансформира в тормоз

„ Отидохме с другар на вечеря, която продължи по-дълго от нормално, тъй като имахме да наваксваме. Остави в ресторанта тонове известия и позвънявания. Когато се обадих, той беше разгневен. По това време се виждахме единствено към месец. "

10. Когато стартира да се пробва да ви изолира от фамилията ви

„ Когато стартира да се пробва да ме изолира от фамилията ми. Вече се бях изнесла от къщата им, с цел да пребивавам с него, само че фамилията ми живееше единствено на няколко изхода нагоре по автомагистралата, тъй че към момента ги виждах постоянно. Той правеше злобни мнения за дребната ми сестра и постоянно се опитваше да откри способи да унижи татко ми (баща ми е полковник от армията, някогашният ми беше боец и постоянно имаше малко комплекс от неустановеност по отношение на офицери против редови.) Ако той имаше проекти за излизане, аз правех проекти да се видя със фамилията си и тогава той да отменяше проектите си и ме подканяше да анулира и аз моите. Той не искаше в никакъв случай повече да отида в къщата им или въобще да ги виждам. А когато го срещнах, преди малко се бях преместила в региона и бях неотдавна навършила 17 години, тогава си бях взема една година отмора преди да стартира лицей, тъй че не познавах никого с изключение на фамилията си, не бях в положение да срещнах никого и нямах други връзки. Но той не искаше да основа каквито и да е други връзки или пък да продължа тези, които към този момент имах. Тогава за първи път започнах да си мисля „ Какво не му е наред на този човек? “, само че си намирах извинения за това, че е подобен, какъвто е. Както постоянно вършат младите простаци в насилствени връзки. ”

11. Когато продължава да ви упреква в невярност, до момента в който ти не си направила нищо такова

„ Видях алените флагове едвам след 15 години. И по този начин, връщайки се обратно във времето, първият ГОЛЯМ червен байрак беше, откакто той ме накара да се разкая за някаква фантомна спекулация, която мислеше, че имам, се оказа, че той ми изневерява. Но разбрах истината едвам откакто към този момент се оженихме. "

12. Когато всичко е твоя виновност

„ Поглеждайки обратно, имаше толкоз доста предупредителни знаци по-рано, само че това, което за първи път осъзнах по това време, беше, когато бяхме пазарували и стартира да вали дъжд от нищото. Всичко е ваша виновност, в случай че сте в насилни връзки, съгласно вашия принудител.
Никой от нас нямаше чадър или нещо друго, тъй като времето се промени толкоз бързо, по-късно той стартира да крещи към мен на гарата толкоз неприятно, че един от охранителите трябваше да се намеси. Разбрах, че съм на 18 години, в разцвета на живота си и стоях тук, плачех и се извинявах на човек за времето, до момента в който непознати се опитваха да разсеят гнева му към мен, страхувайки се от следствията. Същата нощ една жена седеше до мен в оживения трен, държейки ме за ръката безшумно, до момента в който той крещеше към мен през пътеката. ”

13. Когато някой ви кара да се страхувате да не повдигнете проблем, който може да имате с него

„ Първото сигнален знак не е явен. Но всъщност, в случай че някой те кара да се страхуваш да не повдигнеш проблем, който може да имаш с него, или дава отговор автоматизирано, гадно/отбранително, МАХАЙ съдебна експертиза.
В рамките на една връзка имате право да проведете диалог за нещо, което може да ви тормози, по спокоен метод и този човек би трябвало да ви отговори със същото. Битките ще се случват, да, само че би трябвало да можете да говорите между тях, без това да е борба при първите няколко споменавания на нещо, което евентуално може да ги провокира.
В последната ми връзка обаче видях, че всичко, което той правеше, с цел да ме манипулира, стигна до върха, когато го хванах в голяма неистина. Когато му споделих „ Ти ме излъга, апропо “ и изброих аргументите, заради които ме излъга… той просто повтаряше още веднъж и още веднъж „ Не излъгах “. Но… той го направи, ха-ха. ”

14. Когато подценява възприятията ви и се държат по този начин, като че ли знае кое е най-хубавото за вас

„ Нека разчупим концепцията, че ще можете да забележите „ първият “ сигнален знак, тъй като злоупотребата не работи по този начин. Има доста, доста знаци, които се смятат за обидни, само че всеки може да ги има еднократно. Вашият другар ви е ревнувал един път? Това не е знак.
Първото нещо, което виждам, че съвсем постоянно води до корист, е пренебрегването на възприятията ви и визията, че той знае кое е най-хубавото за вас.
Например някогашният ми ми сподели първоначално, че в случай че в миналото му изневеря, той ще ме убие. Може да не е напълно обикновено, само че много хора го споделят на смешка. Но той продължаваше да го споделя. И най-после му споделих какъв брой доста ме тормози и че не е смешно. И той се извини и се откаже за ден-два, само че по-късно щеше да продължи. Това беше първият път, когато забелязах по какъв начин той подценява възприятията ми.
Малката ми сестра е в нова връзка. Той прави същото. Тя е слаба и има някои здравословни проблеми, които лекарите се пробват да схванат, само че от време на време яденето физически я наранява. Гаджето й се колебае сред това да я накара да яде, когато не е гладна, и да й крещи, когато яде нещо, което той не утвърждава. Например, тя искаше енергийна напитка. Той й сподели, че това е нездравословно и й се накара до степен, че тя я върна назад. Той й сподели, че вместо това тя би трябвало да пие ароматизирана вода. Тя сподели не, само че той въпреки всичко й купи една и я накара да я изпие. Дори сега не ви звучи зле, само че когато някой вземе вашата автономност и прави вашия избор вместо вас, това не е добър знак. "

15. Когато ви приложат метода с „ газовото осветяване ”

„ Всяка форма на газово осветяване, без значение какъв брой дребна е.
Също по този начин когато авансово ви упрекват за неща, за които знаят, че ще се случат поради тях. На една почивка той ми споделяше, че това пиво е прекомерно мощно, че просто ще припадна по-късно и няма да можем да излезем и да вършим нищо, само че в реалност той припадна от пиянство в 21:00 часа и това ни принуди да си останем вътре. Или да когато ми сподели: „ Да, желая да видя изгрева, само че ти в никакъв случай няма да станеш от леглото толкоз рано “, само че отидох и го видях, а той спа до 2 часа по-късно, когато най-сетне го разсъниха.
Когато го осъзнах, видях, че той в действителност се пробва да ме накара да се откажа от правенето на неща, с цел да може да ме упрекна, че не ги вършим, макар че в случай че аз се спазех със своята част от ангажимента, той нямаше да издържи своята. Между това и ме караше да мисля, че страстите ми са невалидни, когато той ме разстрои, просто направи супер манипулативна връзка. ”

17. Когато крие финансите си от вас

„ За мен първият червен байрак беше връзка за финанси (бяхме женени). Той щеше да ми „ даде “ избрана сума за харчене, само че в никакъв случай не направи част от банковата си сметка. Аз имах свои, само че се бяхме разбрали за присъединение на сметки – по тази причина трансферирах парите си при неговите, защото имаше по-добри лихви/банка/и тъй наречените Нямах достъп до личните си пари. Отне му 6 месеца и опасност за бракоразвод, с цел да ме вкара в сметката си. И тогава го видях — той беше изгубил ВСИЧКИ наши пари, като ги е похарчил единствено за себе си. Не можех да направя нищо — даже не можех да сложа храна на масата или да заредя бензин в колите ни.
Вторият червен байрак беше, когато осиновихме кученце (това беше, откакто започнах образователен лагер по финанси с него). Кученцето плачеше през нощта. Бившият ми имаше подобен манталитет. Чух го да нахлува в хола, да отваря кошарата и да раздрусва кучето с виковете „ Ще те гръмна, по дяволите, в случай че не млъкнеш! “ Изстрелях се от леглото, сграбчих кучето, споделих му, че няма да направи такова нещо, и отидох при другар.
Другото беше, когато играехме битка, и той ме притисна толкоз мощно, че ръцете ми започнаха да изтръпват. Казах му да слезе от мен. А той удари лицето ми. Бях зашеметена и му споделих: „ Майка ти в никакъв случай ли не те е учила да не удряш жена? “.
Огромното възприятие за виновност, което получавах всякога, когато направих нещо за себе си – да отида на кафе при другар, да отида на плаж през уикенда, да отида при фамилията ми… беше неуместно. ”
Имаше и други червени флагове, само че това бяха първите три, за които се сетих. Едва когато споделих на моите близки някои от тези неща, те ме изпратиха на терапия за отбрана на жертвите. Трябваше да ми кажат, че съм жертва на принуждение. Очевидно от този момент сме се развели и в този момент съм щастливо омъжена още веднъж за някой, който има вяра, че сме сътрудници в живота. Заедно се балансираме взаимно. "

18. Когато има мнение за всяко едно нещо, което вършиме, и за всеки един човек, с който говорите

„ Първото алено знаме е индивидът, който има мнение за всяко едно нещо, което вършиме, и за всеки един човек, с който говорите, сякаш би трябвало да взе участие във всичките ви връзки и действия, като че ли е ваш родител или нещо сходно. Нормалните хора не желаят да упражняват живота ти, единствено прецаканите хора го вършат. "

19. Когато кажете на някой различен за протичащото се и той реагира с смут

„ Когато споделих на една колежка за някои неща, тя реагира с смут. Това е основното нещо за насилствените връзки, най-малко съгласно моя опит. Те стартират ужасно и по-късно постепенно се изкривяват в нещо извънредно и измъчваният може да не знае.
Дори не забелязах какво се случва с мен до след две години. Поглеждайки обратно, ме раздрусва, че одобрих лекуването, само че по това време просто изглеждаше добре.
Работех в кафене и до момента в който затварях един ден, започнах да пиша с нова колежка — до този миг бях изолирана от всичките си другари и си мислих, че е тъй като бях ужасяващ човек, тъй че внимателно се пробвах да открия нов другар. Пиехме вино след работа и започнахме да приказваме за нашите мъже и нейната реакция към моята история „ Какво се случи на срещата ни през миналата седмица “ беше ужасна.
Това ме накара да се замисля и откакто разбрах, огледах се и се появиха всички други червени флагове.
Това също беше същият метод, по който разбрах, че родителите ми са насилници. Приятелка в гимназията видя синини и порязвания и когато й споделих, че съм ги получила, тъй като съм изгубила играчка някаква, тя сподели: „ Мммм… това не е естествена реакция към това “. “

20. Когато продължава повърхностно да пускат пасивно-агресивни мнения по време на естествен диалог

„ Случайните пасивно-агресивни мнения, които той прави по време на естествен диалог. Коментарите му първо ще бъдат по-директни, след това подли и най-после просто жестоки. И откакто той видя, че ще ги приема, реши, че това е добре и вратите към насилието просто се отвориха. ”

21. Когато ви кара да се чувствате като отпадък сама за себе си

„ Необходимостта му да слага под подозрение всичко, което правех, и всеки, който одобрявам.
Постоянната потребност да ме карам да го подпитвам.
Никой от досегашните ми другари не беше „ добър за мен “ в неговите очи.
Нуждата от непрекъснатото ми внимание във всеки един час от деня, в който съм будна.
Той ме караше да се усещам гадно сама за себе си. Постоянно. Но също по този начин ме накара да допускам, че той е единственият, който не ме кара да се усещам гадно. "

22. Когато той постоянно чакат от вас да вземете неговата страна, без значение какъв брой неразумна е тя

„ Като след 3 седмици, когато той случайно стартира да спори с някого за някакви глупави нелепости, аз застанах на страната на другия човек, който смятах, че е рационален. Той ми се ядоса, казвайки „ Очаквам да бъдеш на моя страна. “ Ужасена и ядосана, аз се отдалечих, игнорирайки го. И той внезапно още веднъж стартира да се държи добре и да е сладостен. Опитвам се да не поглеждам обратно към този миг, тъй като той скоро се оказа извънредно манипулативен, неузрял, прочувствен принудител. Уф. ”

23. Когато продължава да се разделя с вас

„ Не знам кое беше първото, тъй като всичко се случи толкоз последователно в течение на няколко години. Нещата бяха фантастични първоначално, само че промените ме хванаха неподготвена. Освен това бях млада и за първи път напусках дома. Това беше първата ми „ същинска “ връзка и бях глупава и сляпа.
Ето някои акценти:
• толкоз лепкаво. Трябваше да прекарваме безусловно всяка минута дружно, другояче щеше да бъде борба, тъй като „ ние се разделяме “ (защото прекарах един следобяд в четене на книга)
• да ми каже, че не съм отгледана вярно, да сортирам всяко свое държание, да ми каже, че аз съм нещо, което той би трябвало да „ поправи “, тъй като бях толкоз объркана. Използвайки моята тревога и меланхолия против мен.
• напън върху мен да взема опиати.
• непрекъснати обвинявания в невярност.
• не е разрешено да имам другари. Може да са другари единствено неговите другари.
• да се кара с мен за дребни неща, да ги ескалирам дотам, че ме кара да рева и по-късно да ми споделя „ Виж какъв брой бясно се държиш “. Караниците биха завършили единствено в случай че се извиня и обещая да се държа по-добре. Дори и да не съм сбъркала. Просто му харесваше да упражнява този надзор.
• той ненадейно намрази фамилията ми без причина, визитата ми при тях докара до толкоз огромни кавги и принуждение, че просто го избягвах. Въпреки обстоятелството, че фамилията ми живееше на пет минути.
• беше незает и наркоман, само че ми се ядоса, че „ предпочитам работата си пред него “, тъй като отхвърлих да пропущам работа.
• да се разделя непрекъснато с мен, неотложно да се отхвърля, незабавно щом се съглася. Много ридания и молби да се промени от негова страна. Това се случваше всеки ден към края.
• отхвърли презервативите. Така че да, явно съм забременяла. Нямах думата за нищо, в това число за името на детето ми. Той също по този начин ме притискаше да взема опиати, до момента в който бях бременна, само че в никакъв случай не се подадох на това.
• неговата взаимозависимост беше по моя виновност, тъй като не можах да го спра. Също и пиенето. Щеше да се напие, щеше да се бие с мен и да потроши къщата. Нещата ескалираха до физическо принуждение съвсем всекидневно.
• закани да се самоубие, в случай че в миналото си потегли. В последна сметка това мина до закани за ликвидиране на мен и сина ми.
Има още доста, само че е стресиращо да се написа, макар че са минали повече от 8 години. Благодарна съм на сина си, тъй като макар че не мина през най-хубавите условия, той ми даде мощ най-сетне да си потегли, когато се роди. "

24. Когато стартира да ви задушава, даже малко

„ Веднъж работих като надзорник в затвор за мъже, които са упражнявали принуждение върху своите партньорки. По време на обедните почивки четях техните правосъдни процеси, правните претекстове ме интересуваха. По време на една обедна отмора споделих на една по-опитна колежка: „ Е, от работата тук и от четенето за всички тези тествания научих какъв брой е значимо да кажа на моята щерка (тогава тя беше в ранните си тийнейджърски години) да го напусне след първия удар. ”, „ Не, - сподели моята колежка, - ти би трябвало да й кажеш да го напусне, когато той стартира да я взима постоянно от работа. Трябва да й кажеш да се махне, когато тя желае да излезе с приятелите си, а той упорства тя да си остане у дома, като споделя: „ Но скъпа, планирах да ти направя вечеря и тогава можем да се гушкаме на дивана и да гледаме филм ”. Това е мястото, където стартира насилието. Когато пристигна моментът на първия удар, значи тя към този момент е била следена дълго, дълго време. "

25. Когато в никакъв случай нямат какво да каже за който и да е човек от противоположния пол, само че изключително за някогашните си

„ Две неща ме направиха разтревожен и в действителност се откроиха в ретроспекцията.
Той нямаше какво позитивно да каже за жена, с която в миналото е излизал или даже е срещал. Всичките му някогашни приятелки бяха „ психологично заболели “ и омразни. Всички приятелки/съпруги на негови другари бяха злобни и властни. Харесваше майка си, само че не и други дами.
Той ме изолира от приятелите ми. Той непрестанно повтаряше какъв брой е хубаво да останем сами и непрестанно ме молеше да скапвам уговорени проекти с другари. ”

26. Когато непрекъснато ви тормози поради всичките ви другари от противоположния пол

„ Абсолютно щеше да се разпадне, когато се появи концепцията да пия към дами.
Обаждаше ми се, когато изляза, да ревизира дали съм добре.
Постоянно питаше какво мисля за моите приятелки-момичета.
Очевидно тя най-после ми изневери. "

27. Когато се кара за всяко малко нещо

„ Очаква се да отговоря в границите на половин час и по-късно да ме третира безмълвно, с цел да ме „ накаже “ за това, че не давам отговор. След това се оплаква, че не ми пука задоволително, с цел да я ревизира, когато тя ме пренебрегва.
Също по този начин се кара за всяко малко нещо и по-късно мълчи, когато не съм склонен с нея за нещо.
Очаквайки да я „ одобрявам такава, каквато е “, бъркотията с пушенето и пиенето на човек, който беше прекомерно ленив, с цел да работи за бъдещето си и очакваше да й давам пари за всичко, а по-късно обвиняваше за всичко, което се обърка, татко си, който беше принудител.
Най-доброто(?) от всичко - опасността за самоубийство, когато взех решение, че ми стига толкоз и е по-добре да прекъсна връзката. Това също беше много травматично. "

28. Когато ви „ лепят етикети "

„ Лепене на негативни етикети. Първият знак е това, бягайте. "

29. Когато има глас в главата ви, който ви споделя, че нещо не е наред

„ Наистина не давам отговор на въпроса, само че след известно време постоянно се чуваше „ глас “ в някъде към тила ми, който ми споделяше, че това, което се случва, не е наред. Просто го пренебрегнах или се убеждава, че е обикновено съвсем автоматизирано. Хора щяха да ми споделят, че тя е злоупотребяваща и всичко ще звучи неясно правилно някак си, само че аз просто го пренебрегнах по милион аргументи. Ниско самочувствие, да бъдеш един от тях, да се чувстваш някак виновен за това, което са създали, да бъдеш другият. Едва когато един ден осъзнах, че подсъзнателно изобретявам извинения в главата си, взех решение да се махна оттова и макар че в този миг знаех, че връзката не е добра за мен, това въпреки всичко бе най-трудното решение, което съм вземал в миналото. "

30. Когато дейностите му ви карат да се чувствате нещо по-малко от равностойно и обичано човешко създание

„ Има толкоз доста предупредителни знаци и сюжети, които биха могли да сочат към насилствена връзка, само че всичко се свежда до следното: Ако дейностите на колегата ви ви карат да се чувствате отговорни, безполезни, отбранителни или да се оправдавате, или да се усещате като НЕЩО по-малко от РАВНИ и ОБИЧАНИ – имате потребност да се измъкнете от тази връзка... изключително в случай че откриете, че още веднъж се оправдавате за какво не можете да го напуснете. "
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР