Понякога Дядо Коледа не се нуждае от шейна и елени.

...
Понякога Дядо Коледа не се нуждае от шейна и елени.
Коментари Харесай

Дядо Коледа носи подаръци на деца в Чили с пожарен камион

Понякога Дядо Коледа не се нуждае от шейна и елени. В Перу положителният дъртак се вози на пожарен камион , с цел да достави дарове на деца, инфектирани с COVID-19 , които са изолирани със фамилиите си в многоетажен комплекс, прочут като Селището, съобщи Ройтерс.

" Тъй като това са Ковид зони, в тях не може да се влиза непосредствено. Дядо Коледа и пожарната обаче откриха решение ", споделя шефът на комплекса в перуанската столица Лима Хуан Ориундо.

Решението включва потреблението на хидравличния кран на пожарната кола с окачена платформа , с цел да може положителният дъртак да се приближи до прозорците и да сервира на децата дребен подарък. По този метод те могат да усетят вълнението към Коледа, макар вероятността да прекарат празника отвън домовете си.
 

— Sky News (@SkyNews)
Докато Дядо Коледа " язди " въздушната платформа, съпроводен от пожарникар, и раздава опаковани дарове на подаващите се през прозорците малчугани, здравните служащи на земята танцуват и приветстват.

" Най-важното нещо е любовта, която даваш и получаваш ", споделя имитаторът на Дядо Коледа Пол Суарес.

Пациент с COVID-19, изолиран със фамилията си в Селището, в началото издигнато за Панамериканските игри в Лима, отбелязва, че обстановката трансформира понятието за семейство.

" Преди прекарвахме Коледа със фамилията си. Събирахме се към пет или шест индивида. Сега фамилията се разраства и към този момент включва пациенти, медицински сестри, лекари, личен състав ", споделя Амадор Алфаро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР