Понякога дори обикновената настинка се оказва изключително упорита. Но за

...
Понякога дори обикновената настинка се оказва изключително упорита. Но за
Коментари Харесай

Всички допускаме тези грешки при лечение на настинка

Понякога даже елементарната простуда се оказва извънредно упорита. Но с цел да не продължи прекомерно дълго и да не докара до рискови затруднения, би трябвало да избягвате някои неточности в развой на лекуването.

Според немските учени няколко неточности при лекуването на простуда усилват риска от утежняване, оповестява Focus.de. Ето кои са те.

1. Неправилно издухване на носа

Лекарите предизвестяват, че опитът да се отървете от назалната слуз прекомерно бързо може да утежни хремата и да усили риска елементарната простуда да се развие в зараза на синусите.

Експертите акцентират, че почистването на носа би трябвало да се реализира с деликатни и нежни придвижвания.

Колкото по-голямо е дразненето, толкоз по-висок е рискът слузта и микробите да навлязат освен в изхода, само че и в синусите.

Според лекарите гълтането на назалния секрет е за предпочитане пред мощното издухване на носа. Киселината от стомашния сок обезврежда нездравословните му резултати.

Експертите припомнят също, че хартиените салфетки би трябвало неотложно да се изхвърлят след приложимост - това понижава риска от разпространяване на патогени и заразяването на другите.

2. Продължителна приложимост на спрей за нос

Ако се употребяват прекомерно дълго, такива артикули могат да причинят увреждане на лигавицата на носа, както и пристрастяване.

Ето за какво, лекарите и фармацевтите постоянно поучават сходни лекарства да се употребяват за не повече от една седмица.

След като спреят се изпари от лигавиците те стартират да се подуват и това доста затруднява дишането.

Продължителната приложимост на спрейове може да докара до хронична хрема.

3. Твърде бързо събаряне на температурата

Повишената температура може да бъде от изгода: топлината оказва помощ на имунната система да се оправи по-ефективно с патогените, форсира нужните защитни реакции. За да се избегнат неточности, лекарите поучават да не посягаме незабавно към антипиретиците. Децата не би трябвало да ги използват при температура до 38 градуса, а възрастните при температура под 38,5 градуса.

4. Липса на отмора

Приемът на антипиретични медикаменти води до бързо възстановяване на благосъстоянието, което нормално става повода и за по-бързо връщане към ежедневните действия.

В случай на простуда би трябвало да се заобикалят упражненията и усилената физическа активност. Адекватната отмора е от значително значение за бързото възобновяване.

Експертите предизвестяват, че пренебрегването на почивката усилва риска от персистиращо остатъчно инфектиране, което прави човек по -податлив на други инфекции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР