Понижението на цените на горивата е все по-възможно. И служебното

...
Понижението на цените на горивата е все по-възможно. И служебното
Коментари Харесай

Властта готви мерки за по-ниски цени на горивата, от бранша са скептични


Понижението на цените на горивата е все по-възможно. И служебното държавно управление, и политическите сили към този момент сближават позициите си за ограничения по какъв начин да зареждаме по-евтино.

Със законопроект от ГЕРБ оферират " Лукойл " да заплаща по 1 лев във Фонда за сигурност на електроенергийната система за всеки продаден литър гориво. След това средствата да се употребяват за обезщетения.

" Очаквам поддръжка от всички депутати, тъй като всички, които гласоподават " срещу " този законопроект, умерено можем да кажем, че са лобисти на " Лукойл Нефтохим Бургас " и " Литаско ", съобщи в „ Тази заран “ Делян Добрев от ГЕРБ.

Подобна е концепцията и на служебния кабинет. Разминаването е в единия лев, изясни за bTV министърът на стопанската система.

“Тук виждаме един минус, че при вероятно ново повишаване на цената, ще остане единствено един лев. Смятам, че от тази гледна това предлагането на служебното държавно управление - при лишаване на свръхпечалбите, става дума за проценти не за закрепена сума е по-добро “, сподели Никола Стоянов.

Енергиен колос „ Лукойл “ дълги години не плащаше налог облага в България. Това се случи тази година, за първи път от 2007 година до момента. За 2021 година рафинерията има 75 млн. лева облага преди данъчното облагане.

„ Ако спрат да заявяват облаги, този вид е неработещ, само че ние считаме, че няма да спрат “, добави служебният стопански министър.

От сектора на бензиностанциите към момента са скептични.

„ Това е добре пристигнало за нас, само че е неразбираемо по какъв начин ще стане “, съобщи Дойчин Лазаров от Национално съдружие на дребните и междинни бензиностанции.

Служебното държавно управление предлага също понижението да важи и за компании освен за физически лица. Очакването е това да повлияе и на цените на някои храни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР