Понижаването на цената на газа е средносрочна тенденция. Очакваме да

...
Понижаването на цената на газа е средносрочна тенденция. Очакваме да
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Понижаването на цената на газа е средносрочна тенденция

Понижаването на цената на газа е средносрочна наклонност. Очакваме да се запазят цени на това равнище, даже спадащи, и през идната година, тъй като европейският пазар е кондензиран с предложения за газ, огромни количества газ има и в Турция, и на пазарите в региона към нас. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия “Денят стартира ” енергийният специалист Иван Хиновски - ръководител на БЕМФ. По думите му няма условия, които доведат до повишаването на газа.



Разбира се, не изключвам при една ескалация на войната в Украйна или други геополитически фактори да наложат повишение, само че ние сме малко настрана от европейските пазари и стоим в малко по-спокойни води, добави той.

Засега не можем да преговаряме с “Газпром ”, те отхвърлят да си извършват поръчките, означи специалистът и означи:

Ние би трябвало да имаме няколко източника. За нас сега от най-голям приоритет е да се акселерира построяването на терминала в Александруполис, в който ние имаме дялово присъединяване от 20%. Тъй като това е наш терминал имаме най-висока степен на сигурност и страната би трябвало да постави всички старания този обект да бъде завършен на време. Имаме информация, че строително-монтажните работи закъсняват.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР