Понижаването на нивото на водата на река Яндзъ разкри потопен

...
Понижаването на нивото на водата на река Яндзъ разкри потопен
Коментари Харесай

Древни будистки статуи се появиха от намаляващите води на р. Яндзъ

Понижаването на равнището на водата на река Яндзъ разкри потънал остров и три будистки скулптури в югозападния китайски град Чунцин, за които се счита, че са на 600 години, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Трите скулптури са открити в най-високата част на рифа на острова, в началото разпознат като издигнат по време на династиите Мин и Цин. Една от тях е на духовник, седнал върху фундамент от лотос.

Нивото на водата в река Яндзъ бързо спада заради суша и гореща вълна в югозападния район на Китай. Валежите в басейна на река Яндзъ са с към 45 % по-малко от юли насам, а високите температури евентуално ще се задържат най-малко още една седмица, сочат формалните прогнози.

Седмиците на горещини и суша в Европа също разкриха от дълго време потънали съкровища. В Испания археолозите се зарадваха на появяването на праисторически каменен кръг, наименуван " Испанския Стоунхендж ".

Друга огромна европейска река - Дунав, е спаднала до едно от най-ниските си равнища от съвсем век, разкривайки на повече от 20 немски военни кораба, потънали по време на Втората международната война покрай сръбския речен пристанищен град Прахово.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР