Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк. Инцидентът е

...
Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк. Инцидентът е
Коментари Харесай

Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк

Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк. Инцидентът е станал преди повече от седмица, а за него алармира пострадалата и фамилията ѝ до TrafficNews.

27-годишната Ани е от Пловдив, омъжена и майка на невръстно момиченце. През серията от почивни дни към Гергьовден тя и семейството ѝ вземат решение да посетят зоопарка в Стара Загора.  Времето било слънчево и топло, дъщеричката ѝ не серпантина да се усмихва и съвсем пред всеки жител театралничила пред обектива на мама и тати.

Така и пред ограждението на черно-бялото пони. По-малко от минута след фотографията, Ани се доближила до животното. То, от своя страна, любопитно подало муцунка през мрежата.

Тласната от любовта към животните, 27-годишната пловдивчанка пъхнала ръка в клетката, с цел да погали дребното пони. Докато го милвала обаче понито завъртяло глава и захапало ръката на Ани.

Последвал вик и дамата внезапно извадила ръка от мрежата. Това видяла, че един от пръстите, както и част от кутрето липсвали. Освен това липсвала кожа и от дланта, която дружно с пръстите, били погълнати от животното.

Кървавият случай се е случил пред очите на десетки посетителите в зоопарка, както пред дребната щерка на Ани.

„ Всичко стана за секунди. Бяхме на края на мрежата, където няма защитна ограда. Дъщеря ми изиска да я фотографирам, а незабавно по-късно започнах да я обличам. През това време понито провря нос през оградата и жена ми посегна да го погали.

Само за секунди животното се обърна и захапа ръката ѝ, откъсна ѝ пръстите и ги погълна. За секунди жена ми изпадна в потрес, над 20 души се събраха към нас. Една жена повика Бърза помощ “, описа брачният партньор на Ани – Благо.

Служители се притекли на помощ. Семейството незабавно е потърсило помощ в болничното заведение, намираща се директно до градината.

Ани била приета в болница и по неотложност ѝ била осъществена интервенция. До 12 май пловдивчанката била в лечебното заведение, а в този момент е в дома си. Все още ужасните мигове от оня другояче прелестен ден не престават да се въртят пред погледа на 27-годишната жена.

„ Детето още е уплашено, а ние не стопираме да мислим за случилото се “, разяснява фамилията. Пловдивчаните най-вероятно ще потърсят правата си по правосъден ред.

За случая удостовери и фамилния им юрист – Трайко Иванов. Пред медията ни той съобщи, че шокът е огромен, а още повече, че никой от Община Стара Загора и в частност управлението на зоопарка, не се е свързал с Ани или околните й. 

Кой обаче носи виновност за случилото се?

Още със стъпване си в зоопарка, всеки един клиент е осведомен със отговорностите си. На осведомителна табела е разказано какво е неразрешено, като по една от точните е упоменато да не се нервират животните и да не бъдат хранени. Дали се има поради и „ Не галете животните “.

Що се отнася до близкия контакт с жителите на зоопарка – огромна част от клетките са отделени с защитни парапети. Да, само че не и тази на понито. Заграждението е направено от една мрежа, през която даже огромен човек може да промуши ръка.

„ Ръководството на Община Стара Загора е осведомено с случая, случил се на територията на Зоопарка на 8 май. При обзор на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че потърпевшата, дружно с придружители, минава около две указателни табели, съдържащи възбрана за хранене и допир до животните.

Табели, съдържащи разпоредбите за държание на посетителите, има на територията на целия зоопарк. Ръководството на Община Стара Загора показва страдание към потърпевшата и употребява случая да моли посетителите да бъдат виновни към себе си и животните ", се споделя в формалната позиция на Община Стара Загора. Приложени бяха и фотоси от деня на случая. 

От Община Стара Загора са безапелационни, че това е първи сходен случай. До в този момент не е имало произшествия с въпросното пони. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР