Понеже все още немалко хора вярват, че персоналното влизане на

...
Понеже все още немалко хора вярват, че персоналното влизане на
Коментари Харесай

Постът, който Слави Трифонов търси, е един: министър-гарант

Понеже към момента значително хора имат вяра, че персоналното влизане на в политиката ще прилича паркиране на ръмжащ мотор в залата на Министерски съвет, до момента в който звучат най-популярните му песни, а на едно равнище под Народното събрание ще има специфична оркестрина, в която Ку-Ку бенд да " сцепват ", до момента в който вървят съвещанията, ще би трябвало да посочим някои към този момент доста забележими неща. За някои те биха могли да бъдат " излъгани упования ", само че в случай че човек е имал такива упования, значи е бил и прекомерно доверчив по принцип, т.е., би трябвало да е привикнал да попада в обстановката на излъганите упования. 
Та, в резюме: Слави Трифонов по всяка възможност няма никакво предпочитание да бъде политическо лице; политическо лице в смисъла на институционален бадж, който да виси на врата му и там да написа Слави Трифонов, еди какъв си.  да бъде народен представител (поне в това отношение въпреки всичко го направи преди изборите, а не след, както Борисов и други) и загатна, че може би имал интерес към друга институция - звучи като да става дума за президентската. Тези негови ходове не са по никакъв начин безпроблемни - и заслужават към този момент произнасяна. Но последователно подозренията, че Трифонов изобщо цели някакъв пост, стават все по-големи - надалеч не е несъмнено, че даже намекнатият президентски няма да остане в мъглата, а още по-несигурното е да имаме вяра, че сега има фигура, която да измести Радев за идващия мандат - нещо, което Слави би трябвало да схваща добре.
Но в това може би пък няма някакъв прекален скандал. По всичко проличава, че Трифонов е избрал пост, който общо взето си измисли самичък, само че може би таман като подобен би бил по-полезен. Това е постът на хипотетичен поръчител. Човек, който споделя - аз в никакъв случай няма да вляза непосредствено в политиката, само че ще се опитам да бъда поръчител за избран общ брой от персони и избран общ брой от политики. Ако упреците към тези персони и политики станат прекомерни, в случай че измежду тях се откроят корупции, ще ги изтеглям назад и ще предлагам нови. Нещо като обществен кукловод, което е и ненапълно оксиморон, тъй като кукловодът не е обществен по формулировка, а скрит; по тази причина го назоваваме и " поръчител ". Не че позволяваме, че да си поръчител носи и кой знае какви гаранции за качество - посочваме единствено поста му. 
Тази роля даже не е изключително нова. Трифонов целеше точно нещо сходно в първите години, в които прояви интерес към политиката отвън скечовете и рецензията към разнообразни държавни управления. Опитваше се да стартира разнообразни мажоритарни претенденти, които, при смяна на законодателството, да успее и да вкара в политиката. Това бе нещо, което наподобява доста на сегашната му роля - на министър-гарант. Просто с времето може би разбра, а към този момент и ревизира - че в действителност ще се окаже по-лесно да получи политическо посланичество по остарелия метод - с партия. 
Затова и този пост - на поръчител - ще бъде заеман дълго, а и - прогноза - ще бъде единствен. Няма да виждате Трифонов в институционална зала, настоявам рядко ще го виждате и в телевизионно студио. Основната естрада ще бъдат обществените мрежи и малкия екран - само че единствено личната. В този смисъл това, че водачът на " ИТН " приказва постоянно с недомлъвки и полусекретно по този въпрос, също е напълно разумно: наподобява по този начин, като че ли лека-полека гладко води личния си електорат към този извод, вместо да го шокира, а и оттова - откаже - още първоначално. Това не е нито добре, нито зле. Просто е такова, каквото е: на правилото свиквайте. 
 
Автор: Райко Байчев 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР