Понеже вирусът се променя, а скоростта на реакцията ни може

...
Понеже вирусът се променя, а скоростта на реакцията ни може
Коментари Харесай

Пулмологът д-р Симидчиев : Ваксинирайте само с първа доза, бързо!

Понеже вирусът се трансформира, а скоростта на реакцията ни може да дефинира какво би станало на равнище популация, предлагам вместо ограничения с стеснен резултат (разчитащи на социална отговорност и поведение), да поемен рационален риск и да имунизираме колкото се може повече искащи единствено с първа доза. Предложението е на известния пулмолог доктор Александър Симидчиев.

Такава процедура вкараха редица европейски страни, в това число Белгия, елементи от Англия, елементи от Канада, а се обмисля и в Кипър, на фона на новите известия, че един флакон от имунизацията на „ Пфайзер “ може да съдържа не 5, а 6 дози.

„ Така ще реализираме към 80% отбрана при два пъти повече хора, вместо 95% при два пъти по-малко. Ситуацията и скоростта на разпространяване изисква вдишване на рационален риск. Моята втора доза би дала едни 80% отбрана на някой изцяло схватлив, а за мен би добавила едвам 15%. Когато имаме задоволително дози, можем да си позволим и втора имунизация и ваксиниране на преболедували “, изясни доктор Симидчиев.

За момента обаче, публичната отговорност изисква да снижим рискът за оптимален брой възприемчиви, които желаят да станат същинска бариера против разпространяване, добави той. И прикани: „ И апелирам не коментирайте за разпоредбите и кхп. Знам писаните правила. Просто това е съревнование сред нашия разсъдък и гените на SARS-COV2, а той ангажиран с разпространяването си и няма време да чете правила “.

Lupa.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР