Понеже си решихме другите проблеми и не се делим на

...
Понеже си решихме другите проблеми и не се делим на
Коментари Харесай

Каузата и личността на Грета Тунберг детонираха възхищение и омраза

Понеже си взехме решение другите проблеми и не се разделяме на „ леви “ и „ десни “, на левскари и цесекари, в този момент можем да се оплюваме като последователи или съперници на 16-годишната екоактивистка Грета Тунберг.
След като й бе дадена думата да се накара на международните водачи от трибуната на Генералната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, мнозина се дефинират съгласно координатната система „ за “ или „ срещу “ намръщеното девойче.

Идеите и апелите на Грета провокираха мощен интернационален резонанс, изключително след младото потомство. Полезно и рационално е да бъдат взети незабавни, планетарни, координирани и дълготрайни ограничения против замърсяването на природата, против хищническото потребление на невъзстановяеми запаси, против безумията и индустриалните покушения против Майката-Земя, водещи до катаклизми и убиващи бъдещето на Хомо сапиенс.

Но не Грета Тунберг първа бие паника за мрачното ни еко-бъдеще. Популизмът, голословните констатации и примитивното злословене на най-напреднали страни и на политически водачи звучат примитивно и носят прикрит политически подтекст. Нищо ново не може да ни каже недоучилата шведска госпожица. Освен да осведоми необятната аудитория за психическите си отклонения.

Фанатизмът и говоренето от позицията на върховен честен съдник връщат към Средновековието, когато римските папи афишират детски кръстоносни походи към Божия гроб. Походите приключват трагично за излъганите деца и за нещастните им родители.

Днес знаем, че концепциите, речите и модела на държание на госпожица Тунберг се апробират и подават от мощен левичарско-екологичен щаб, чиято цел е да манипулира международното публично мнение, както преди години го хвърли в суматоха със спонтанното „ велико преселение на народите “, маскирано като бежанска вълна. Европейските страни още не са се оправили с Дъблинските и с други регламенти, регулиращи миграционните процеси към Стария континент и по тази причина изгревът на новата левичарска еко-звезда е повече от своевременен.

„ Глобалното стопляне “ и риториката против мигрантите, които идват да „ трансформират етническия състав на българското племе “, към този момент изпратиха в Европейския парламент неколцина псевдопатриоти и антиевропейци. Тепърва ще им берем срама.

Както всеки различен фанатизъм и екологичният фанатизъм оставя чувството за заучена, авансово нагласена, неискрена игра с възприятията и с политическите настройки на огромни човешки общности. Тоест, с политика от най-нечист разряд. Кой би могъл да финансира международната акция на Грета? Кому е преференциален екстремизмът й? През 2018 година общият размер на търговията с квоти за въглеродни излъчвания в атмосферата е скочил с 250 % и доближава рекордната сума от 144 милиарда евро. Според експерти, скоро пазарът на въглеродни излъчвания ще стане най-големият на планетата и към 2020 година ще доближи оборот от 2 трилиона $!

Ето ви „ чиста “ екополитика, обгърната в банкноти за милиарди. Засега.

Ето ви „ Вие откраднахте моето детство! Вие откраднахте фантазиите ми! “.

Около „ младежката гражданска война “ на Грета железопътните компании в Швеция регистрират 10 % напредък на пътникопотока. Шведските левичари и изключително „ зелените “ червени реализират небивала известност от 21 %. Популярност посредством популизъм, против което алените „ зелени “ нормално реват най-силно.

Ала за какво Грета се кара и гледа ужасно единствено водачите на най-развитите страни? Не знае ли, че в Западна Европа и Съединени американски щати ускорено се вкарват безотпадни технологии и напредналите страни все по-малко замърсяват планетата? Че още преди 20 години Швеция е ликвидирала нездравословните производства и се подрежда измежду водачите на екологично чистата стопанска система?

Мнозина са осведомени, че не „ мръсните капиталисти “ в най-голяма степен тровят планетата, а страните от Третия свят отпред с Китай и Индия. Чието население съставлява близо половината от целокупното човечество. Мумбай и още два-три сходни мегаполиса изхвърлят повече полиетиленови боклуци, в сравнение с целият Европейски съюз.

Но Грета и левичарите, които провеждат митингите и пътуванията й, зоват на битка против капитализма, против транснационалните компании, против световното стопляне и въглеродните излъчвания. Както е тръгнало, можем да стигнем и до въоръжени спорове и партизанско придвижване за квоти, ваучери и излъчвания, за водни запаси, чисти гори и трансгранично замърсяване.

И още веднъж ще има „ Белла, довиждане! Белла довиждане, довиждане чао! “, както гласи една от обичаните левичарски песни.

Наистина, международни и национални водачи, които дружно и поотделно бяха нахокани от Грета Тунберг, заслужават още по-остри реплики и систематизирания. И поради алчната си, йезуитска екологична политика, и поради още доста, доста други неща. Ала неоправдателни отзиви и изводи би трябвало да произнасят учени, специалисти, политически и неправителствени сдружения, пълнолетни и пълноправни жители на планетата и на личните си страни, които са в положение да дадат оферти и упътвания. Които с образец и живо присъединяване ще работят или към този момент споделят общите старания.

Иначе отново се връщаме към лозунга от времето на соца: „ Другарки и приятели, дайте да дадете! “

Васил Данов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР