Понеже Кирил Петков говори за борба с корупцията, обвинявайки, че

...
Понеже Кирил Петков говори за борба с корупцията, обвинявайки, че
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков еднолично е създал корупционна среда в МРРБ

Понеже Кирил Петков приказва за битка с корупцията, обвинявайки, че всички останали, че са корумпирани и прави отвратителни подмятания в тази посока към Министерството на районното развиване и благоустройството. Кирил Петков еднолично е основал корупционна среда в Министерство на регионалното развитие в този момент, откакто излязохме от кабинета, с негово решение. Това съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов.

" Кирил Петков се пробва да овладее Министерство на регионалното развитие и на практика към този момент го е направил. Целта е да се овладеят паричните потоци. Беше упрекван Гроздан Караджов и Има Такъв Народ за далавери. Петков уволни всички зам.-министри в Министерство на регионалното развитие и постави двама свои индивида, които да ръководят паричните потоци. Издал е безусловно противозаконна заповед, която не разрешава в Министерство на регионалното развитие и в подресорните компании да се заплащат суми над 900 хиляди лв. без позволение на държавното управление. Всички тези заплащания би трябвало да бъдат позволени от Министерски съвет и от зам.-министри ", съобщи Йорданов.

Йорданов посочи, че един от назначените зам.-министри - Александър Стоянов - е със " подозрително минало ". По думите му публицистите би трябвало да ревизират в какви компании е работил Стоянов и " дали няма нещо общо с тази скица в Министерство на регионалното развитие " и прикани да се види каква е съсобствеността на тези компании.

" Когато някой приказва за корупция и задкулисие дали точно Петков не прави по този начин - назначава хора със подозрително минало, назначава ги да позволяват заплащания в нарушаване на закона и основава " прелестна " корупционна среда, да си заплащат компаниите %, да получават юридическа помощ с избрана адвокатска фирма, и да заплащат избран % от сумите, които имат да получават ", приключи Йорданов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР