Понеже е част от културната им идентичност, британците определено знаят

...
Понеже е част от културната им идентичност, британците определено знаят
Коментари Харесай

Сол в чая - абсурдна идея или тайната за перфектната чаша чай

Понеже е част от културната им еднаквост, британците несъмнено знаят не едно или две неща за приготвянето на прекрасен чай. Една американка обаче съумя да всее ужас в Обединеното кралство със своята " загадка " за съвършената чаша чай.

Предложението на проф. Мишел Франкъл несъмнено би се сторило напряко неуместно на един британец, а точно - прибавянето на... сол към чая.

Точно по този начин, не става дума за някоя смешка. Но въпреки всичко прецизираме, че приказваме за напълно малко количество, даже по-малко от една щипка сол. Според американката това ще направи напитката по-малко горчива. Освен това няма да я усещаме солена, защото не е като със захарта, която нормално прибавяме в по-голямо количество.

Противоречивата концепция на проф. Мишел Франкъл обаче освен провокира огромно неспокойствие в Обединеното кралство, само че даже и дипломатическа интервенция от страна на посолството на Съединени американски щати.

" Искаме да подсигуряваме на положителните хора в Обединеното кралство, че немислимата концепция за прибавяне на сол към националната напитка на Англия не е публична политика на Съединените щати. И в никакъв случай няма да бъде ", се споделя в изказване на посолството на Съединени американски щати, оповестено в X (преди Twitter).

Професорката въпреки всичко изясни позицията си, като посочи, че не е желала да провокира дипломатически " случай ".

" Имейлите ми полудяха. Не чаках да се събудя тази заран и да видя толкоз доста хора, които приказват за солта в чая ", добавя тя, представена от BBC.

Британската медия написа също, че концепцията за сол в чая в действителност не е нова. Очевидно подправката се загатва даже и в китайски ръкописи от VIII век, които проф. Франкъл проучва, с цел да усъвършенства своята рецепта.

А като обожател на топлата напитка още от дете, американката може да показа и други препоръки за приготвянето на перфектната чаша чай.

Сред тях са потреблението на насипни листа вместо чай в пакетчета и сипването му в ниски и дебелостенни чаши, с цел да остане топъл за по-дълго. И може би най-важният от всички препоръки, който американците постоянно подценяват - водата за чай в никакъв случай да не се топли в микровълнова фурна. Това освен не е здравословно, само че и скапва усета на напитката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР