Понеделник ръководството на БСП се събира спешно, за да обсъди

...
Понеделник ръководството на БСП се събира спешно, за да обсъди
Коментари Харесай

БСП се събира спешно в понеделник, ето защо

Понеделник управлението на Българска социалистическа партия се събира незабавно, с цел да разиска създалата се обстановка съгласно Конституцията. Така заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин разяснява настоящата политическа конюнктура пред публицисти, по време на възпоменателната гала във връзка 80 години от разстрела на Никола Вапцаров, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

По думите на Вигенин левицата ще търси метод, по който без разтърсвания да предприеме идващите стъпки.

Във връзка с процедурите към третия мандат социалистът изясни, че няма смисъл да бавят процеса, в случай че няма болшинство и изборите би трябвало да се проведат по-скоро, с цел да може по-скоро да стартира и работата на новото държавно управление.

" Програмата, към която се съгласихме, би трябвало в огромна степен да бъде програмата на всяко последващо държавно управление ", счита Вигенин и добави, че име на министър председател има смисъл да се излъчи, единствено в случай че има болшинство.

" Ние извървяхме значителен път, с цел да приобщим „ ИТН “ и изглеждаше, че вървеше както би трябвало. Но тази реакция от през вчерашния ден усложнява обстановката ", разяснява Вигенин във връзка изказването на Слави Трифонов от през вчерашния ден.

" В случая мандатът е в Българска социалистическа партия и е наша отговорността по какъв начин да подходим оттук насетне, тъй че да е най-добре за България ", уточни още Кристиан Вигенин. Неговата позиция е, че по-добрият вид е бил да се възвърне обединението в първичния ѝ тип.

" Българска социалистическа партия не се поддава на напън, ще преценим кое е най-добре за страната. Няма да сме ние, които да прекрачим рационалния период за мандата ", съобщи още той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР