Поне веднъж ви се е случвало, след като сте обядвали

...
Поне веднъж ви се е случвало, след като сте обядвали
Коментари Харесай

Винаги се чувствате уморени следобед? Ето как да се справите с проблема!

Поне един път ви се е случвало, откакто сте обядвали и сте се отправили към бюрото си, да усетите, че може би леглото ви е по-удачният вид сега. Има много аргументи това да е по този начин, само че имаме и няколко съвета, които да спазите, в случай че желаете да избегнете този противен миг от деня, в който просто би трябвало да съберете себе си и да свършите нещо, колкото и непостижимо да ви се коства.

Ето ги и най-честите аргументи за загубата на сила в следобедните часове...
Хапнали сте обяд, цялостен с въглехидрати...
Да, бял самун, бял ориз, тесто, картофи - всички тези храни с високо наличие на въглехидрати предизвикват бърз скок на кръвната захар, последван от фрапантен спад, който може да ви накара да се чувствате изтощени и замаяни. Най-лесният вид е да замените елементарните въглехидрати със комплицирани такива (помислете за пълнозърнест самун, кафяв ориз и т.н.).
Не сте ставали от стола с часове...
Ясно е, че от време на време се случва, само че неподвижността на тялото ви директно се свързва с механизма му при заспиване. Опитвайте се да се разтягате, изправяте или, при опция, разхождате, най-малко един път на всеки час.
Забравили сте за водата...
Дори лека дехидратация може да ви накара да се почувствате изтощени, демотивирани и подготвени за сън, по тази причина дръжте чаша вода наоколо през целия ден. Не сме бабите ви, с цел да ви кажем, че би трябвало да пиете най-малко по 2 литра вода дневно - към този момент го знаете, тъй че единствено остава да го вършиме.
Температурата на тялото ви е спаднала...
Възможно е сънливостта в следобедните часове да произтича и от лекия спад на телесната температура, който се случва сред 14:00 и 16:00 ч. всеки ден. Това е естествена част от циркадния темп на тялото, а с цел да се справите с него, пробвайте да слушате музика, да се разноските за малко или да поседите на слънце за няколко минути. Със сигурност ще има резултат!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР