Поне в обозримо бъдеще Формула 1 няма да надхвърли бройката

...
Поне в обозримо бъдеще Формула 1 няма да надхвърли бройката
Коментари Харесай

Стартовете няма да надхвърлят 24

Поне в обозримо бъдеще Формула 1 няма да надвиши броя от 24 надпревари в границите на един сезон. Това разгласи основният изпълнителен шеф на международния шампионат Стефано Доменикали.

Този сезон надпреварите бяха 22 и на финала в Абу Даби в тимовете и в пресцентъра имаше доста изморени физиономии, а за следващата година се прибавят новият старт в Лас Вегас и завръщането на Китай в календара.

Календарът от 24 старта за 2023 е най-дългият в историята на Формула 1, а от Либърти Медия към този момент оповестиха, че имат предпочитание да прибавят още надпревари, с цел да се възползват от растящата известност на спорта.
 Официално: Биното напуща Ферари Официално: Биното напуща Ферари
„ На процедура, нямаме ограничавания – изясни Доменикали пред вестник Marca. – Но не, това е смешка. Според мен, ограничаването е това, до което стигнахме за следващата година – 24 надпревари. Това е оптималното решение като се има поради растежът, който записва Формула 1 в целия свят. Няма по какъв начин към този момент да са повече. ”
 Бърни: Надявам се Макс да задмине Люис и Михаел Бърни: Надявам се Макс да задмине Люис и Михаел
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР