Поне в някое реалити да го бяха включили човека, но

...
Поне в някое реалити да го бяха включили човека, но
Коментари Харесай

Устата е ясен, но медиите защо? Канализацията като спасител на нацията

Поне в някое реалити да го бяха присъединили индивида, само че то от Рачков може ли да се вреди някой...

 

Но да караме нататък. Облякъл се Устата, излязъл на въздух и ненадейно какво? - отсреща му учителя по история от едно време. От дума на дума, докарали я до Македония. И ето ти подготвен сюжет, по какъв начин Устата сътвори своя шедьовър „ Урок по история на Македония “. Остава неразбираемо дали срещата е станала в София, където учителят е пристигнал нещо по работа от Стара загора. Или са се видяли в Стара Загора, където Устата минавал поради нещо си. Но това не е значимо, тъй като имаме ария.

 

Така стават у нас нещата с великите шоумени: Случайна среща, няколко лафа и се пръква нещо гениално. Веднъж в изявление Дан Маккафърти, солист на английската група „ Назарет “ (починал през 2022 г.) разказваше, по какъв начин основаването на една ария им отнемало по 6-8 месеца. Като чувам за темповете на Устата, оставам с усещането, че „ Назарет “ са имали сериозен проблем с гения и трудолюбието…

 

Динев-Устата написал небрежно римуван текст и му се получили доста готино. От строфите наднича един същински Колумб: „ македонският е български акцент “. Гениално, а? Също и: „ малка провинция с огромни упоритости, отраснала в българските обичаи “. Казвам ви, доста е крепко. Това даскалът ли му го е споделил? Слушайте, слушайте още: „ Ваш цар бил Самуил - таратанци, на тея нелепости се смеят и албанци “. Направо ги е заковал макетата! А за римата " таратанци " с " албанци " ще завиди и Шекспир.

 

И като записва тази песничка, Устата дава всичко от себе си – безусловно, - с цел да стигне тя до медиите. Оттам отрудени репортерчета, млади и не толкоз млади мисирки, пляскат възторжено с ръчички и почват едни предложения за посещение в малките екрани, радиа и изявленията в уеб сайтове. Може да са платени, а може да са и по друга скица.

 

Устата е благополучен. Дори такива като мен му вършат реклама, хващайки се да опишат защо бездарие и елементаризъм става дума. Но това е злоба, мисля, че сте наясно. Трудно се преглъща славата на другите, нали? Все отново ще загатна, че ми се коства леко несъответстващо да се популяризира всичко това. Не ми увещавам – единствено споделям. Вие си го слушайте парчето, колкото желаете и се настройвайте патриотично.

Целта на Устата е реализирана: приказва се за него, за Северна Македония, за някакви разногласия – изобщо за нещо, дето провокира тропане.

 

Черешката на тортата, несъмнено, са отправените закани към огромния създател и пехливанин Иван Динев с комитско название Устата. Дето се вика, този звук може да продължи цяла седмица, в случай че Устата се появи в Скопие с хитлеристка униформа, да речем. Може да изяде два-три шамара, само че изкуството желае жертви.

Освен това чалготеки и клубове в Студентския и в страната ще платят на Устата да забие при тях. Което ще е достижение и за родното обучение, защото хормонално пощурели младежи ще научат значими уроци по история по автентичен метод. Което не са съумели да сторят учители с дупки на чорапогащниците, ще го направи Устата.

Да живее културата!

 

Честно казано, това че този изтъкнат създател е получил някакви закани в мрежата удостоверява отколешните подозрения и твъдения, че с македонците сме от един корен. Което ни дава спокойствието, че ше се вдигне виканица и пушилка, ще се чуят люти закани и най-после всичко ще се спаружи като спукан балон. Устата с неговата ария също ще изпусне въздуха и ще изчезне до ново гениално скимване в региона на чалга културата. Една канализация ни остана да пази националния интерес, поглъщайки нездравословните води... И не е отговорен Устата за това.

 

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР