Поне трима от най-добрите в тениса ще пропуснат първия за

...
Поне трима от най-добрите в тениса ще пропуснат първия за
Коментари Харесай

Големи звезди пропускат тенис турнира в Монте Карло

Поне трима от най-хубавите в тениса ще пропуснат първия за годината огромен шампионат на клей - мастърса в Монте Карло (8-16 април), предават международните организации.

Това са 11-кратният първенец край Лазурния бряг Рафаел Надал, неговият съотечественик и №2 в света Карлос Алкарас и канадецът Феликс Оже-Алиасим.

“За страдание, към момента не съм подготвен да се състезавам на най-високо равнище. Няма да мога да играя в един от най-специалните шампионати в моята кариера - в Монте Карло. Продължавам подготовка и се надявам скоро да се завърна на корта ", написа Надал.

Испанецът лекува травма, получена в Австралия, и към този момент пропусна два Мастърс шампионата този сезон - в Индиън Уелс и в Маями.

За финален път Матадора ликува в Монако през 2018 година Двукратен победител и защитаващ купата си е Стефанос Циципас (Гърция).

" След като се съветвах през днешния ден с моя доктор, доктор Лопес Мартинес в Мурсия, няма да бъда в положение да вземам участие в Монте Карло, с цел да открия сезона на червени кортове ", написа в профила си в Туитър Карлос Алкарас, който на 5 май ще навърши 20 години. 

Той страда от посттравматичен артрит на лявата ръка и от мускулни проблеми на гърба, които " изискват отмора, с цел да се приготвя за всичко, което следва ", посочи той. 

Феликс Оже-Алиасим, който е №7 в ранглистата, има проблем с лявото коляно.

" Реших, че най-умното решение е да си взема отмора известно време, с цел да мога да бъда изцяло възобновен за шампионата в Мадрид ", написа Оже-Алиасим в Инстаграм.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР