Поне трима души са загинали, пострадали са и бойни самолетиСъобщения,

...
Поне трима души са загинали, пострадали са и бойни самолетиСъобщения,
Коментари Харесай

Взривове разтърсиха руски военни летища

Поне трима души са починали, потърпевши са и бойни самолети
Съобщения, че дрон е атакувал единия аеропорт

Взривове раздрусаха през днешния ден две военни летища в Западна Русия. Съобщено бе за най-малко трима починали и минимум осем ранени, съобщи Би Би Си.

Танкер с гориво се е взривил на аеропорта край град Рязан, югоизточно от Москва, съобщи организация РИА “Новости ”. И добави, че в детонацията са били убити трима военни, а шестима са били ранени. Пострадал е и аероплан.

В базата в Рязанска област са ситуирани самолети цистерни, които служат за презареждане на бомбардировачи по време на полет.

Другият гърмеж прогърмя в Саратовска област обявиха, в региона на военновъздушната база “Енгелс ”, където си дислоцирани стратегически бомбардировачи Ту-95 и Ту-160, участващи във войната в Украйна и способни да носят нуклеарни оръжия.

Каналът База в Телеграм заяви, че неидентифициран дрон е атакувал летище в Саратовска област. Има информация, че двама индивида са ранени и признати в болница и че е потърпевш бомбардировач Ту-95.

До късно нощес не бе известно какво е предизвикало детонациите. И двете летища са отдалечени на стотици километри от украинската граница, само че случаите неизбежно ще провокират подозрения, че зад тях може да стои Киев. Украинските управляващи не разясниха гърмежите. Но съветникът на президента Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, написа многозначително в туитър: “Когато нещо бъде изстреляно по въздушното пространство на друга страна, рано или късно незнаен летящ обект ще се върне в отправната точка ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР